Diamanten huwelijk voor Piet en Rina

Foto: Sam Fish

Drie maal hoera voor Piet (84) en Rina (81) van der Beek, zij vierden op dinsdag 12 maart namelijk hun diamanten huwelijk. Het stel kreeg daarvoor zelfs bezoek van niemand minder dan wethouder Bruggeman.

Door Sam Fish

Echte Flakkeeënaren zijn het niet, maar dat mag de pret niet drukken. “Ik kom uit Lekkerkerk en mijn man is geboren op Kinderdijk,” vertelt Rina. “We hebben elkaar ontmoet bij mij in het dorp.” “Dat was op een zondag, tijdens het wekelijkse stapavondje,” vult Piet zijn vrouw aan. “Ik was meteen verkocht. Ik dacht ‘die moet ik hebben’.”

“Ik was toen pas vijftien,” gaat Rina verder. “Dus eigenlijk nog veel te jong en daarnaast was ik ook nog de oudste thuis, dus mijn moeder was erg terughoudend. Toch zijn we af blijven spreken en uiteindelijk ook getrouwd.”

Werk
Het samenzijn van de twee was niet alleen tijdens het huwelijk. “We hadden ook samen een slagerij in Nieuwlekkerland,” vertelt Piet. “Door de dijkverhoging van de Deltawerken moesten we die helaas sluiten en zijn we gaan zoeken naar een nieuw pand. Uiteindelijk kwamen we terecht in de St. Joris Doelstraat in Sommelsdijk.” Tien jaar lang hebben ze daar hun slagerij gerund. “Er kwam te veel concurrentie van supermarkten en het was niet meer haalbaar. We hebben het pand toen verkocht aan de apotheek.”

Wandelen
Dat Piet niet meer goed ter been is weerhoudt hem niet om naar buiten te gaan. “Ik ga elke dag wandelen met de rollator, even om een boodschap of een blokje om,” vertelt hij. “Rina gaat af en toe mee, maar zij houdt meer van stevig doorstappen. We vervelen ons in ieder geval nooit.”

Reacties