Antje en Piet Both vieren 60-jarig huwelijk

Foto: Sam Fish

Piet Both (81) en Antje Both-Holleman (79) vierden op maandag 14 januari hun diamanten huwelijk. Al zestig jaar is het stel samen, al noemen ze het zelf 120 jaar.

Door Sam Fish

“De meeste mensen zijn maar de helft van het leven samen,” zegt Piet. “Ze werken allebei, of één werkt en de ander zorgt voor het huishouden. Dat hadden wij niet. Antje en ik runden samen een winkeltje in Melissant. Dan waren we dus echt de hele dag samen. Daarom noemen wij dit ons 120-jarig huwelijk, omdat we elkaar dubbel zoveel hebben gezien.”

Hoe veel jaar het ook is, de twee zijn nog altijd erg gelukkig samen. Toch had dat heel anders kunnen lopen. “We hebben elkaar leren kennen op D’n Diek in Middelharnis, tijdens het wekelijkse stapavondje,” vertelt Antje. Bij dat wekelijkse stapavondje werd er heen en weer gelopen over de dijk, in andere dorpen was dit een rondje rond de kerk, en daarbij liepen de jongens de ene kant op en de meiden de andere kant. “Op die manier kwam je elkaar steeds tegen. Ik weet nog dat ik met een vriendin liep die avond. Ze zag een jongen en ging ermee vandoor. Toen ik Piet weer tegen kwam vroeg hij mij waar ze was, hij vond haar wel leuk. We raakten aan de praat en uiteindelijk hebben we samen wat afgesproken.”

“Het is achteraf maar goed dat die vriendin er met een ander vandoor is gegaan,” zegt Piet. “Ik ben heel blij met hoe het is gelopen.”

Familie
Het diamanten echtpaar vierde de bijzondere dag al op zondag met de hele familie. “We hebben heerlijk gegeten met de hele club,” laat Antje weten.
Het stel heeft samen een dochter en twee zoons en vier kleinkinderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen