Briljanten huwelijk voor familie Van Kempen

Foto: Sam Fish

Daan (89) en Basti (88) van Kempen vierden op maandag 10 december wel een heel bijzondere gelegenheid. Het stel was namelijk 65 jaar getrouwd. En dat vierden ze niet alleen.

Door Sam Fish

Het briljanten echtpaar kreeg bezoek van wethouder Berend Jan Bruggeman die namens de gemeente bloemen en een kaart meebracht. Onder het genot van koffie en gebak werd er vrolijk gekletst over het leven dat de twee hebben gehad samen. “We hebben heel wat meegemaakt. Ik heb in India gezeten, we hebben de Ramp overleefd,” vertelt Daan. “We hebben elkaar altijd gesteund en dat is het belangrijkste.”

De twee leerden elkaar kennen tijdens de gymnastiek in Ooltgensplaat. “Ik heb nooit meer naar een andere vrouw gekeken,” vertelt Daan. “Het duurde zeven jaar voordat we gingen trouwen, er kwam wat tussendoor.” Hij bedoelt de geboorte van hun eerste zoon en de Watersnoodramp. “We hadden net een huisje gekocht, maar we hadden geluk dat we daar nog niet zaten. Het is volledig weggespoeld door het water.” Ze kwamen terecht in één van de Zweedse woningen aan de Julianastraat en zijn daar gebleven tot de verhuizing naar Ebbe en Vloed.

Werk
“Vroeger was ik vrachtwagenchauffeur en later kwam ik terecht bij een pakhuis hier in Oude-Tonge,” vertelt meneer Van Kempen. “Daar werkte ik tot ik rond mijn vijftigste werd afgekeurd.” En ook mevrouw Van Kempen heeft niet stilgezeten. “Voor ons huwelijk werkte ik in de huishouding op de boerderij van mevrouw Slis. En na het huwelijk ben ik volledig voor ons eigen gezin en huis gegaan.”

De twee doen het tegenwoordig wat rustiger aan. Alles wat ze doen, doen ze samen. Koffie drinken met de andere bewoners, bloemschikken en andere activiteiten die binnen Ebbe en Vloed georganiseerd worden.

Familie
De twee hebben elkaar nog, maar krijgen ook vaak zat familie over de vloer. “Mijn broer Teun komt geregeld langs,” vertelt Daan. “En onze twee zoons komen ook vaak op bezoek.” Daarnaast hebben ze ook zes kleinkinderen en evenveel achterkleinkinderen. “Zaterdag vieren we het groots met een buffet in de kantine,” vertelt Basti blij. “Dan komt iedereen met ons mee eten.”

Het geheim van een goed huwelijk? “Af en toe weg kijken, maar ook een hoop samen doen,” aldus Daan van Kempen.

Reacties