Mimi en Toon al 65 jaar gelukkig getrouwd

Foto: Sam Fish

Groot feest in de zaal van de Geldershof in Dirksland, op zaterdag 10 november vierden Mimi (88) en Toon (87) van der Wekke namelijk hun 65-jarig huwelijk.

Door Sam Fish

Het is het alom bekende verhaal. De twee leerden elkaar kennen tijdens het wekelijkse stapavondje op D’n Diek in Middelharnis. “De jongens liepen de ene kant op en de meiden de andere zodat je elkaar goed kon zien bij het tegenkomen,” vertelt Mimi. “Ik was niet meteen verkocht hoor, maar uiteindelijk werden we verliefd en ik ben nog steeds ontzettend blij met hem.”

Mimi kwam uit Middelharnis waar ze bij haar ouders in de kruidenierswinkel aan de Schoolstraat werkte. Toon kwam uit Dirksland waar hij een eigen winkel had in de Julianastraat met klompen, regenkleding en zaad voor in de tuintjes. Het stel ging samenwonen in Dirksland omdat dat makkelijker was voor het werk van Toon. Inmiddels hebben ze die luxe niet meer.

“Mijn man woont in de Geldershof en ik woon nog thuis, maar ik kom hem elke dag bezoeken,” vertelt ze. “Hij heeft ernstige suiker waardoor hij in het ziekenhuis belandde. Aangezien ik hem niet kan verzorgen is hij hier naartoe gebracht. Zijn korte termijn geheugen is ook niet meer heel goed, hij stelt soms tien keer dezelfde vraag, maar ik beantwoord die vragen met liefde. Ook al wordt dat soms vermoeiend. Hij kan er tenslotte ook niets aan doen.”

Familie
Tijdens het feest op zaterdag kwam de hele familie bij elkaar om het te vieren. De twee kinderen met hun partners en de twee kleinkinderen. En voor het bezoek van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman werd dat op maandag 12 november nog een gladjes overgedaan. De kleinkinderen kregen een uurtje vrij van school om erbij te kunnen zijn en er werd gewoon nog een taart aangesneden.

“Het geheim? We kunnen het wel goed vinden samen,” zegt Mimi lachend. “In ieder gezin speelt wel wat, maar we komen er samen altijd weer uit.”

Reacties