Prachtig jubileum voor Teun en Fie

Foto: Sam Fish

“Van een bruiloft komt een bruiloft,” zegt Fie Verolme (80) als er wordt gevraagd hoe ze haar man Teun (79) heeft leren kennen. “Mijn nicht ging trouwen en ik moest daar helpen. Die dag heb ik Teun leren kennen.” Twee jaar later stapten de twee in het huwelijksbootje.

Door Sam Fish

“We waren niet meteen verliefd hoor,” zegt Fie. “Daar was ik helemaal niet naar opzoek. Hij kwam een paar keer per week op de fiets van Middelharnis, waar hij woonde, naar Stad aan het Haringvliet, waar ik woonde, en ik ging af en toe met de bus naar hem toe. Uiteindelijk zijn we wel verliefd geworden, maar het begon gewoon als een vriendschap.”

In 1958 trouwden de twee tortelduifjes dan eindelijk en zetten ze samen drie kinderen op de wereld. De twee zijn ook opa en oma van zes kleinkinderen. “We zijn afgelopen zondag met de hele familie naar Chaam geweest om onze trouwdag te vieren,” vertelt Teun. “We hebben gefietst, zijn daarna gaan lunchen en hebben de dag afgesloten met een potje boerengolf in de bossen. Erg leuk, maar ook erg vermoeiend.”

Actief
En actief als dat Teun vroeger was met het op en neer fietsen naar Stad aan het Haringvliet, zo actief is hij nog steeds. Hij gaat namelijk nog steeds drie keer in de week naar de sportschool. “Hij is alleen afgelopen maandag door zijn rug gegaan,” zegt Fie. “Dus voorlopig doet hij even rustig aan.”

Ook Fie zit niet stil. “Ik zing in een koor in Oude-Tonge, daarmee gaan we vaak langs in verzorgingstehuizen. Dat vinden de mensen zó fijn en dat doet me deugd,” vertelt ze blij. “En daarnaast zing ik ook nog bij Arte Vocale.”

LEES OOK: FlakkeeCenter nu eindelijk echt open

Werk
Teun was niet alleen op sportief vlak altijd heel druk, maar ook in zijn werk. “Ik werkte ’s avonds op het land en overdag had ik mijn normale werk,” vertelt hij. “Ik had overdag een kantoorbaan. Dat is door de jaren heen op verschillende plekken geweest. Ik ben begonnen bij Rijkswaterstaat, daar deed ik de administratie voor de afsluiting van het Haringvliet. Later heb ik bij een aannemersbedrijf gewerkt en ben ik verzekeringen gaan verkopen.” Toen hij ziek werd heeft hij een stapje terug gedaan. “Ik ben toen administratief werk gaan doen bij het Binnenhof hier in Middelharnis en later overgeschakeld naar chef inkoop.”

“Ik was altijd huisvrouw,” vertelt Fie. “Ik werkte eerst altijd bij mijn moeder in huis en later ook bij Teuns ouders en natuurlijk in ons eigen huis. Uiteindelijk heb ik ook nog een tijdje bij een ander gezin in huis gewerkt.”

Settelen
Fie kwam oorspronkelijk uit Stad aan het Haringvliet en Teun uit Middelharnis. Samen zijn de twee al bijna tien keer verhuisd. “We hebben ook buiten het eiland gewoond, maar we bleven toch altijd weer terug komen naar Middelharnis,” vertelt Teun. “Nu wonen we op D’n Diek en het is hier perfect.” “Ja, we zitten hier echt heel goed,” beaamt Fie. “We zitten tussen de winkels, we hebben groen voor de deur, het leeft. We hebben hier alles wat we nodig hebben, het is gelijkvloers, we hebben een lift. Hier gaan we echt niet meer weg.”

Reacties