102 kaarsjes voor Wiep van Dorssen

Foto: Sam Fish

Een speciale dag voor Wiep van Dorssen-Kloosterman. Mevrouw vierde namelijk haar verjaardag, ze mocht 102 kaarsjes uitblazen! Er wordt dan ook uitgebreid bij stil gestaan met familie en vrienden.

Door Sam Fish

Speciaal aan de verjaardag was niet alleen de prachtige leeftijd die Wiep heeft behaald, bijzonder was ook dat de hele familie erbij was. Ze woont namelijk in zorgflat Vroonlande in Dirksland en ze is de enige die op Goeree-Overflakkee woont.

Wiep Kloosterman werd geboren in Arnhem, verhuisde naar Utrecht waar ze zelfstandig heeft gewoond tot ze 94 jaar was. Toen is ze naar Vroonlande gebracht. “Ze had hier twee schoonzussen wonen en zo wisten we dus zeker dat dit een goede zorgflat is. Het voelde goed om haar hier naartoe te brengen,” vertelt haar dochter. “We wonen allemaal op een andere plek in Nederland, maar wel allemaal redelijk in de buurt van het eiland. We proberen dus wel zo vaak mogelijk op bezoek te komen.”

De schoonzussen zijn inmiddels allebei overleden en dus is Wiep nog alleen over, maar ze hoeft niet perse terug naar Utrecht. “Ik heb het hier ook goed,” zegt ze. Overdag leest ze de krant, kijkt ze televisie en leest ze tijdschriften als de Libelle en de Privé. “Ik hou wel van roddelen.”

LEES OOK: Zaterdag hoor je de Zomerse 50 bij RTV SLOGO

Als er wordt gevraagd wat voor werk ze vroeger heeft gedaan antwoordt ze; “niet veel, ik heb een lui leven gehad” en haalt ze haar schouders op. Haar dochter vertelt dat ze veel vrijwilligerswerk heeft gedaan in het ziekenhuis, daar deelde ze boeken uit. Ook fietste ze veel met haar honden en heeft ze heel Nederland gezien met de boot.

Reacties