PvdA teleurgesteld in coalitieakkoord

Archieffoto: De drie raadsleden van de PvdA
Foto: PR PvdA Goeree-Overflakkee

Bij de beschouwing van het coalitieakkoord heeft de fractie van de PvdA zich nogal verwonderd over het document van SGP, VKGO, CDA en VVD. Een behoudend, conservatief, akkoord dat niets nieuws laat zien, maar vooral een voortzetting is van het beleid van de vorige coalitie.

Fractievoorzitter Jaap Willem Eijkenduijn “Wij zijn teleurgesteld. Als vier partijen zich bijna twee maanden in een achterkamer opsluiten, dan zou je toch iets kunnen verwachten. In plaats daarvan heeft men in 21 pagina’s en ruim 6300 woorden het beleid van de vorige coalitie samengevat.”

“Niets over de weeffouten in het plan MOOI, iets waar verenigingen de komende jaren veel last van gaan krijgen. Niets over kunst en cultuur. Niets over dierenwelzijn en natuurbehoud. Geen concrete plannen voor snel internet. Niets over andere locaties voor windmolens, waar verschillende partijen zich toch nogal nadrukkelijk voor hadden uitgesproken. Geen visie op samenvoegen van basisscholen. Hierdoor zullen de komende jaren kleine scholen in kleine kernen gaan verdwijnen.”

LEES OOK: Het coalitieakkoord is ondertekend, wat staat daar allemaal in? 

Wat volgens de PvdA ook ontbreek is een visie op de steeds toenemende tweedeling in de maatschappij op het gebied van werken, wonen, zorg, recreëren en duurzaamheid. Goeree-Overflakkee dreigt en eiland te worden met een happy few die alles heeft en die alles bepaalt en een grote groep mensen die 24 uur per dag proberen nog iets van hun bestaan te maken. Mensen die geen enkele invloed hebben op wat er in hun gemeente gebeurt.

“De belofte van de PvdA is dan ook om de komende tijd regelmatig met reparatievoorstellen te komen en met initiatieven om Goeree-Overflakkee een eiland te laten zijn waar IEDEREEN energie van krijgt,” aldus Eijckenduijn.

Reacties