Grutterswei bestaat 50 jaar!

Foto: PR Stichting SRGO

Dit jaar bestaat Sporthal Oude-Tonge (Grutterswei), maar liefst 50 jaar. De hal biedt al jaren ruimte aan sport, recreatie en events. Later werd het pand volledig breed inzetbaar, dankzij de aanbouw van het verenigingsgebouw en werd het de Grutterswei zoals we het nu kennen.

Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee heeft in samenwerking met een aantal oudgedienden mooie herinneringen opgehaald.

“Alhoewel SRGO pas sinds 1-1-2017 betrokken is bij de Grutterswei, vinden we het toch erg leuk dat we het 50 jarig bestaan van Sporthal Oude-Tonge mogen meemaken,” zegt locatiemanager Guus Ustun. De Grutterswei biedt al jaren podium aan diverse activiteiten, waarvan ook een groot deel in de sporthal. In het gesprek met Michel Landzaad, een van de voormalig beheerders van de Grutterswei sinds 1986, komen er al tal van herinneringen naar boven: van bedrijfsfeesten en bruiloften tot muziekgala’s en van beurzen tot grootschalige sporttoernooien.

Vroeger had Sporthal Oude-Tonge, naast de authentieke sportvloer, ook nog een glazen dak. “Dat was echt een fantastisch onderdeel van de hal. Het evenement ‘Lost vast’ dat men toen organiseerde was, mede dankzij het glazen dak, echt een uniek evenement. Helaas is het dak op een gegeven moment vervangen, maar daarentegen werden de evenementen wel een vaste kern van het programma,” vertelt Michel Landzaad. “We hebben diverse artiesten welkom mogen heten, waaronder Marco Borsato, René Froger, Timeless, Ruth Jacott en Sugar Lee Hooper. Ook de sportevenementen waren – naast de reguliere agenda vol sport – een kern van ons bestaan. Zo was er bijvoorbeeld een badmintontoernooi, dat maar liefst 24 uur duurde, een druk bezochte activiteit.”

LEES OOK: Word maatje van Havendag en help de organisatie!

Als Michel wordt gevraagd naar zijn mooiste herinnering is dat de herdenking van de Watersnoodramp die op dat moment 60 jaar geleden was. “Er waren tientallen radio- en televisieploegen aanwezig. Als gastheer van het gebouw mocht ik (toenmalig) Koningin Beatrix ontvangen. Een mooie eer en samen met 750 speciaal genodigden was het een memorabele dag voor iedereen.”

De accommodatie werd in 1986 uitgebreid met het verenigingsgebouw tot het pand ‘de Grutterswei’ zoals we het nu kennen. Inmiddels bestaat het centrum uit een grote theaterzaal, een vergaderzaal en de authentieke sporthal met bijbehorende houten vloer. De Grutterswei is hiermee een onmisbare voorziening voor Oude-Tonge en Goeree-Overflakkee.

Per 1-1-2017 is Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) de exploitant van het pand, tezamen met zes andere locaties op Goeree-Overflakkee. De stichting werkt er hard aan om het activiteitenprogramma uit te breiden. De tijden van florerend verenigingsleven zijn voorbij, maar er moet opnieuw leven in geblazen worden met officiële volleybalwedstrijden, ideeën voor badminton, zaalvoetbal en turnen in samenwerking met verenigingen. Het interieur heeft nog aandacht nodig, maar er is al een slag gemaakt met het creëren van optimale klantbeleving waar SRGO naar streeft.

Voor het bijzondere jubileum van het 50 jarig bestaan van de sporthal zal er binnenkort een mooi programma gepresenteerd worden om er een onvergetelijk jaar van te maken. Om alvast in de feeststemming te komen, kunt u de komende tijd genieten van het tweede bakje koffie/drankje voor 50%.

Reacties