Word maatje van Havendag!

Foto: Sam Fish

Havendag is al jaren een feit in de haven van Middelharnis en dit jaar ligt de organisatie al voor de vijfde keer in de handen van de Menheerse Werf. En wat doen ze het elk jaar weer goed, maar dat kan niet zonder de hulp van Goeree-Overflakkee.

Door Sam Fish

“We organiseren dit feest elk jaar met heel veel plezier, maar het wordt steeds moeilijker om het financiële plaatje rond te krijgen,” laat organisator Coerd de Heer weten. “We hebben aardig wat kosten kunnen wegstrepen, maar dat is niet genoeg om het helemaal te halen. We hebben nog maar twee weken voordat we belangrijke knopen door moeten hakken en we zetten alles op alles om de begroting dekkend te krijgen, maar dat kunnen we niet alleen.”

De Menheerse Werf, organisator van de Menheerse Havendag, is dus hard op zoek naar maatjes die ervoor kunnen zorgen dat Havendag dit jaar gewoon doorgaat zoals iedereen dat gewend is, met een vlootschouw, kraampjes, terrasjes, muziek en vooral veel gezelligheid. “We houden niet alleen de hand op, maar we geven er, behalve weer een mooi evenement, ook heel wat voor terug,” vertelt Coerd. “Een maatje wordt je al voor 25 euro. Daar krijg je een polo of vlag van het evenement, twee drankjes bij de Solaes bar en voorrang bij het openingsfeest op vrijdagavond met onder andere The Kik voor terug.”

Programma
“Dankzij de inzet van vrijwilligers en de innige samenwerking tussen de Menheerse Werf, Goed Voor Goed, Brouwerij Solaes en de beweging Trots Op Flakkee kan er binnenkort een tot aan de waterlijn volgeladen programma worden gepresenteerd,” zegt Coerd. “Een programma waarin Middelharnis en het eiland Goeree-Overflakkee op hun best naar voren komen en waarmee voor iedere bezoeker, met of zonder zeebenen, wat te beleven is.”

En er staan nog heel wat ideeën op de wensenlijst van de organisatie, maar dat gaat nu eenmaal niet zo makkelijk. “De verhouding tussen de gemeentelijke subsidie en de totale waarde van het evenement was altijd een gezonde 1:4, dit jaar verschuift dat naar 1:12,” vertelt Coerd. “We hebben nog geen reserves om een eventueel te kort te dekken en dus wordt het definitieve programma pas bepaald als de financiële balans is opgemaakt.”

LEES OOK: Stem op Solaes voor meest bijzondere brouwerij van Nederland

De organisatie doet al een extra beroep op de eilandelijke ondernemers, maar zeker ook op de individuele bezoekers en sympathisanten. Onder het motto van ‘vele kleintjes maken één grote’ kan zelfs een klein deel van de duizenden bezoekers al het verschil maken als ze Maatje van de Menheerse Havendag zouden worden.

Maatje worden
Voor een bijdrage van (minimaal) 25 euro ben je Maatje en krijg je, naast grote dankbaarheid, een mooie polo of een vlag (150x100cm) van het evenement, twee drankjes van de Solaes bar op de Menheerse Werf en de zekerheid van een plek op het grootse openingsfeest op de werf op vrijdagavond, met o.a. The Kik, Convoi Exceptional en Watch Els. Ook mogen de Maatjes meevaren met de vlootschouw op vrijdagavond en zijn er gedurende het jaar allerlei andere leuke activiteiten. Aanmonsteren als Maatje is heel eenvoudig te doen via de Menheerse Havendag Shop. Je kunt daar je naam en gegevens invullen en direct betalen, daarna ben je Maatje en begint de pret.

Voor bedrijven die het evenement willen sponsoren met geld, raad en/of daad is heel programma aan promotionele mogelijkheden en tegenprestaties. Er zijn steeds meer bedrijven die naast financiële steun ook in het programma van het evenement een rol spelen en dat is precies hoe de organisatie het graag ziet. Samen voor allen.

Meer informatie over het ambitieprogramma van de Menheerse Havendag is te vinden op de website en op Facebook staan telkens de laatste ontwikkelingen.

Reacties