Ingezonden: Bijstand-werk-samen

Foto: Sam Fish

Sinds 1 maart j.l. is BIJSTAND-WERK- SAMEN gevestigd op Zandpad 70 (d’n Diek) Middelharnis. Een ingezonden brief door Gerard Sangers.

Velen zullen het een beetje vreemde vinden: een “winkel” voor Bijstandsgerechtigden? Nee, wij zijn geen winkel, we zijn geen kantoor, maar we zijn een grote huiskamer. In de bijstand moet je ervaren, anders zul je het nooit begrijpen hoe dat is. Toch willen wij de Flakkeese samenleving een beeld geven, ook al heeft u niets met de bijstand te maken. Het is immers een wereld waar je het liefst ver van weg blijft. Maar we zien vele passanten met een nieuwsgierig blik naar binnen kijken en waarschijnlijk met vraagtekens.

Daarom organiseren wij: IEDERE WOENSDAGMIDDAG VAN 14 UUR TOT 15 UUR EEN INFORMATIEMIDDAG OVER BIJSTAND-WERKT- SAMEN (OOK ALS U NIET IN DE BIJSTAND ZIT.)

Dat het concept Bijstand-Werkt- Samen werkt hebben wij in deze paar weken al mogen ervaren. Het gaat om het verbinden van mensen in moeilijke omstandigheden, proberen de juiste weg te wijzen, te adviseren en gewoon met elkaar te praten.

Zo kwam er een mevrouw die moet verhuizen naar een invalide woning, haar partner is gehandicapt. Door allerlei omstandigheden zijn ze zowel financieel als qua gezondheid in de problemen gekomen. Een vrijwilliger meldt zich aan bij Bijstand-Werkt- Samen. Zij wil graag mensen helpen om zaken weer op de rit te krijgen. Een meneer meldt zich bij Bijstand-Werkt- Samen als klusjesman. Dan is 1+1 geentwee, maar heel veel. De mevrouw wordt geholpen door vele handjes met verhuizen, de klusjesman legt de laminaatvloer met een statushouder als hulpje. De dames gaan proberen de papierwinkel weer op de rit te krijgen en de invalide partner van mevrouw kan eindelijk, na zeven maanden, weer in een bed slapen.

LEES OOK: Gratis hapjes voor en door inloophuis Perron X

Het is maar een klein voorbeeld hoe mensen (in de bijstand) elkaar kunnen helpen.

Komt u ook woensdagmiddag? De koffie staat klaar.

Met vriendelijke groet,

Bijstand-Werkt- Samen
Zandpad 70 Middelharnis
Open: di t/m za middag van 13.00 uur tot 17.00 uur
Tel: 0187-664995

Reacties