CDA bezoekt landbouw & visserij

Foto: PR CDA Goeree-Overflakkee

Het CDA Goeree-Overflakkee is op vrijdag 9 maart op werkbezoek geweest bij de agrarische- en de visserijsector.

Samen met Tweede Kamerlid Jaco Geurts brachten de lokale CDA’ers een bezoek aan de visafslag in Stellendam en landbouwbedrijf Van Putten in Dirksland. Het CDA is een partij die zich inzet voor de landbouw & visserij met kandidaat-raadsleden Dirk Pijl en Lobke van Oorschot-Coppens als vertegenwoordigers van deze sectoren.

CDA bezoekt visafslag in Stellendam
Op de Stellendamse visafslag werd de CDA-delegatie met daarbij Tweede Kamerlid voor het CDA Jaco Geurts, bijgepraat door UFA-directeur Johan van Nieuwenhuijzen over de ontwikkelingen met betrekking tot de Brexit, de pulskorvisserij en de aanlandplicht. Desondanks was hij zeker niet somber over deze innovatieve sector en benoemde hij diverse kansen voor de visserij. De delegatie heeft met eigen ogen kunnen zien aan welke innovaties er momenteel wordt gewerkt in het Innovatiecentrum.

CDA bezoekt landbouwbedrijf in Dirksland
Na het bezoek aan de visafslag gingen de CDA vertegenwoordigers naar het Vollegrondsgroenten bedrijf van Eelco van Putten in Dirksland. Deze ondernemer vertelde vol enthousiasme over de ontwikkelingen op zijn bedrijf die hem hebben gebracht waar hij nu is: zijn spruiten gaan de hele wereld over en vinden onder andere aftrek in Amerika, Canada en Azië vanwege de kwaliteit en de garantie op een voedselveiligheid product. Ook bij dit bedrijf waren de CDA’ers onder de indruk van het innovatieve karakter van het bedrijf.

LEES OOK: Genoeg te doen op Goeree-Overflakkee

Vertegenwoordigers uit de sectoren
Het is belangrijk dat in de gemeenteraad vertegenwoordigers zitten met kennis van de verschillende sectoren. Het CDA is op Goeree-Overflakkee de enige partij met kandidaten uit de agrarische- en visserijsector op een verkiesbare plaats.

Dirk Pijl uit Goedereede-Havenhoofd staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst van het CDA en vertegenwoordigt de visserijsector. Dirk werkt al vanaf jonge leeftijd in de visserijsector en is bestuurslid van de visserijverening.

Lobke van Oorschot-Coppens uit Achthuizen staat op de derde plaats van de kandidatenlijst van het CDA en vertegenwoordigt de agrarische sector. Lobke heeft in diverse functies binnen deze sector gewerkt en woont op een akkerbouwbedrijf.

Arend-Jan van der Vlugt uit Stellendam is lijstduwer van het CDA en beschikbaar om als wethouder zijn inzet voor de landbouw en visserij voort te zetten.

CDA: lokale partij met veel slagkracht
Lijsttrekker Tea Both-Verhoeven uit Dirksland: “Het CDA is de grootste lokale partij van Nederland. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen heeft het CDA 35 kandidaten vanuit heel Goeree-Overflakkee. Voor het eiland is een goede samenwerking met gemeenten, provincies, Den Haag en Brussel noodzakelijk. Het CDA Goeree-Overflakkee heeft goede contacten en korte lijntjes met deze vertegenwoordigers, zoals ook met Tweede Kamerlid Jaco Geurts. Hierdoor is het CDA een lokale partij met veel slagkracht en invloed.

Voor een partij die alleen maar actief is in één gemeente is dit veel moeilijker. Daarom is het voor het eiland belangrijk om te stemmen op de enige echte lokale partij; het CDA.”

Reacties