Terugblikken met de burgemeester

Foto: Sam Fish

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar met hoogte- en dieptepunten voor iedereen. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman kijkt terug op een jaar vol afrondingen en mooie momenten van samenwerking.
Ze blikt met ons terug op een bewogen jaar waarin voor het eiland belangrijke dingen zijn gedaan, zoals het ondertekenen van een waterstofconvenant, maar ook waarin tegenslagen te melden zijn zoals onlangs nog de brand in Melissant. Daarnaast kijken we vooruit naar het nieuwe jaar met de gemeenteraadsverkiezingen en een jaar waarin alles nog kan gebeuren en de gemeente Goeree-Overflakkee gewoon weer verder gaat met verduurzamen en verbeteren van het eiland.

“Volgens mij gebeurt er elk jaar wel iets waar we nog lang stil bij zullen staan,” denkt de burgemeester. “Over het algemeen zie ik dat de gemeente vaker en beter samenwerkt met partnerorganisaties en inwoners. Dat is een noodzakelijke ontwikkeling in de interactie met de samenleving waar we nog veel meer van zullen zien en horen.”

2017
De burgemeester denkt even na over wat voor jaar het is geweest. “2017 lijkt een jaar van verzilveren te zijn,” zegt ze uiteindelijk. “We hebben tal van plannen en projecten weten af te ronden en dat is niet vreemd, aangezien er een raadsperiode ten einde loopt, maar dat maakt het niet minder mooi en fijn om te zien. Het was een jaar waarin de inzet van de jaren ervoor is beloond met erkenning en waardering.”

LEES OOK: Gemeente GO bereidt zich voor op Oud & Nieuw

Ook op persoonlijk vlak was het een goed jaar voor de burgemeester. “Raad, college en ambtelijke organisatie hebben samen met onze inwoners en ondernemers veel werk verzet en het is mooi dat ik daar een rol in mag vervullen. Het vraagt veel energie, maar het levert ook enorm veel voldoening op,” laat ze enthousiast weten. “Daarnaast heb ik dit jaar te horen gekregen dat ik volgend jaar oma mag worden. Kortom; 2017 was voor mij een mooi jaar!”

Ups en Downs
Elk jaar kent zo zijn ups en downs, zo ook voor de gemeente Goeree-Overflakkee. “Er is het afgelopen jaar zo ontzettend veel gebeurd, ik geloof niet dat ik direct één hoogtepunt zou kunnen noemen,” zegt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. “Voor mij waren dat er veel, variërend van afgeronde projecten tot oplossingen voor onze inwoners. Het feit dat Goeree-Overflakkee steeds vaker wordt gezien als referentie van een gemeente waar vooruitgang wordt geboekt, vat dit eigenlijk goed samen.” En waar hoogtepunten zijn, kom je ook dieptepunten tegen. “Ja, die horen er helaas ook bij. Ongevallen met gewonden en die waarbij soms dodelijke slachtoffers vallen blijven het meest hangen. De veiligheid en de bereikbaarheid op de wegen van het eiland blijven daarom belangrijke aandachtspunten.”

Een blik vooruit
Bij het terugkijken op een jaar hoort natuurlijk ook een korte blik vooruit op het jaar dat eraan komt. “Concrete voorbeelden kan ik natuurlijk nog niet noemen, omdat er nog een hoop dingen nog niet vast staan,” zegt Grootenboer. “Wat ik al wel kan vertellen is dat we het komende jaar een nóg verdergaande samenwerking aan zullen gaan met inwoners, ondernemers, bezoekers en organisaties en dat zal zeker merkbaar worden in 2018.”

LEES OOK: Milieustraat vanaf 1 januari gratis 

In 2018 is het ook tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen. “We gaan inderdaad ook naar de stembussen het komende jaar, op woensdag 21 maart om precies te zijn. In het belang van het eiland hoop ik op een uitslag waarbij we sowieso een gemeenteraad krijgen die een stukje continuïteit geeft aan alle processen en projecten die in gang gezet zijn, dat zou ik heel fijn vinden. Maar uiteindelijk hoop ik dat er een gemeenteraad komt, en dat klinkt misschien heel cliché, maar die past bij wat onze inwoners willen. Dat het een goede afspiegeling is van de samenleving. En ik hoop, en dat hoopt elke burgemeester, op een hoge opkomst. Democratie is een groot recht, er zijn landen waar een strijd wordt gevoerd om dat recht te krijgen en wij hebben dat recht gewoon. Ik zou iedereen willen vragen er gebruik van te maken. Ik hoop echt op een hoge opkomst.”

“Nee hoor, geen knalvuurwerk voor mij. Dat laat ik aan anderen over. Ik houd alleen van siervuurwerk, maar ik steek het zelf liever niet af,” laat burgemeester Grootenboer weten. “Ik kijk wel uit naar een gezellige avond met de familie. En ik wens iedereen een fijn 2018.”

Reacties