Drie inwoners genaturaliseerd

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

15 december is sinds enkele jaren de Nationale Naturalisatiedag.

Tijdens een naturalisatieceremonie op vrijdag 15 december kregen drie inwoners van Goeree-Overflakkee de besluiten van Nederlanderschap overhandigd door burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

LEES OOK: Kerst in het City Center

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Drie nieuwe Nederlanders
De drie nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Roemenië en Peru. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de drie inwoners de besluiten van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De burgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Reacties

Cookieinstellingen