Edudelta College beste groene MBO 2018

Foto: Sam Fish

Ook in 2018 mag Edudelta College zich beste AOC van Nederland noemen.

Uitgever ‘het Centrum Hoger Onderwijs Informatie’ (CHOI) heeft op 14 december de onderzoeksresultaten bekend gemaakt in de jaarlijks verschijnende MBO Keuzegids 2018. Edudelta is heel trots op dit resultaat dat een bevestiging is van kwaliteit van onderwijs, waarin blijvend wordt geïnvesteerd. De medewerkers van de regio’s Barendrecht, Goes en Middelharnis voelen zich beloond voor al hun inspanningen en geeft hen de motivatie om deze lijn vast te houden en onze studenten het beste onderwijs te bieden.

De oordelen per opleiding zijn op dezelfde wijze berekend als vorige jaren, op basis van studiesuccescijfers (25%) en studentenoordelen (JOB-Monitor, 75%). Bij de instellingsranking is dit jaar een iets andere methodiek toegepast, de gemiddelde opleidingsscore telt voor 80% en het oordeel van de onderwijsinspectie weegt nu 20% mee. Edudelta staat ook in de groep opleidingen Natuur en Milieu (opleidingen binnen Bloem, groen en styling en Groene ruimte) op de eerste plaats.

LEES OOK: Grond Boeter gekocht, de beroepscampus komt er nu echt!

De MBO Keuzegids 2018 over dit resultaat: “Bovenaan de lijst staat Edudelta. Bij deze school gaan veel leerlingen over naar het tweede jaar. Edudelta krijgt complimenten voor de manier van toetsen, de stage en de organisatie.”

De onderwijsinspectie heeft op alle locaties vastgesteld dat er mooi en gestructureerd onderwijs wordt geboden. Studenten zijn erg tevreden over het onderwijs bij Edudelta en vinden het zeker ook een leuke school. Deze tevredenheid is bevestigd in de JOB-monitor, een landelijke enquête onder mbo- studenten. Edudelta scoort daarin hoog op onderwijsorganisatie, begeleiding en vakmanschap van de docenten. Dit resulteert in een lage uitval, bijna alle studenten verlaten Edudelta mét een diploma op zak. Uit eigen onderzoek blijkt dat ook bedrijven zeer tevreden zijn over de samenwerking met Edudelta. Er is goede begeleiding en studenten vinden gemakkelijk een goede stageplaats.

Toekomstbestendige kwaliteit
“Deze voortzetting van de titel ‘Beste AOC’ is een beloning voor de gekozen richting en de inzet van de medewerkers om de kwaliteit van ons onderwijs verder te verbeteren”, zegt Koos Samsom, College van Bestuur Edudelta College, verheugd. “Om daarnaast vergaande financiële investeringen mogelijk te maken, gaan we in de toekomst intensief samenwerken met andere onderwijsorganisaties. Deze samenwerking zorgt voor borging en biedt kansen voor de verdere doorontwikkeling van deze kwaliteit door het doorvoeren van innovaties en vernieuwingen.”

Reacties

Cookieinstellingen