Gewijzigde afvalinzameling in december

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

December is een maand met een aantal feestdagen, waardoor een aantal dingen niet kunnen doorgaan zoals het normaal gesproken gebeurt.

De inzameling van huishoudelijk afval is voor dorpskernen of bepaalde wijken op Goeree-Overflakkee gewijzigd vanwege de feestdagen.

Wijziging ophaaldag blauwe papiercontainer
Voor huishoudens in Dirksland, Herkingen, Middelharnis en Ouddorp waarvan de blauwe papiercontainer normaal op de vierde zaterdag van de maand wordt geleegd, wijzigt de ophaaldag éénmalig in de derde zaterdag. De blauwe papiercontainer wordt daar dus op zaterdag 16 december 2017 geleegd.

Wijzigingen ophaaldag bruine gft-container
In Goedereede, Ouddorp en Stellendam wordt de bruine gft-container vanwege eerste kerstdag op zaterdag 23 december 2017 geleegd. In Middelharnis en Sommelsdijk (noord) wordt de bruine gft-container vanwege tweede kerstdag ook op zaterdag 23 december 2017 geleegd.

Wijziging ophaaldag groene restafvalcontainer
In Goedereede, Ouddorp en Stellendam wordt de groene restafvalcontainer vanwege nieuwjaarsdag op zaterdag 30 december 2017 geleegd.

LEES OOK: Help Riek aan haar driewielzitfiets!

Is uw container niet geleegd? Dan kunt u contact opnemen met inzamelbedrijf Renewi (voorheen Van Gansewinkel) via e-mail: [email protected] of telefonisch via (0800) 354 5000.

Haal uw container van straat!
De gemeente vraagt inwoners om hun container na lediging zo snel mogelijk van straat te halen. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat containers beschadigd raken tijdens de jaarwisseling.

Inzameling grofvuil en vervanging containers
Van maandag 25 december 2017 tot en met maandag 1 januari 2018 is er geen inzameling van grofvuil, oud ijzer of wit- en bruingoed. Ook reparatie en vervanging van containers vindt dan niet plaats.

Geen PMD- en textielinzameling
Om brandstichting te voorkomen, verwijdert de gemeente vanaf donderdag 28 december 2017 alle gezamenlijke PMD-containers (voor plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons) en witte textielcontainers. De gemeente plaatst de containers vanaf dinsdag 2 januari 2018 weer terug. Wij vragen inwoners om in deze periode PMD-afval en textiel thuis te bewaren en pas na de feestdagen, verspreid over de eerste dagen van het nieuwe jaar, in te leveren. Dit om te voorkomen dat containers overvol raken.

Reacties