Feestdagen verlopen net iets anders

Foto: Pixabay; nidan

Als je al op de kalender hebt gekeken om decemberplannen te maken, dan zal het je vast niet ontgaan zijn dat Oudejaarsdag op zondag valt dit jaar.

Voor veel mensen zal dat niet veel veranderen, maar op Goeree-Overflakkee zijn er toch dingen om rekening mee te houden.

“De verkoop van het vuurwerk is dit jaar op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december. Het afsteken ervan is wel gewoon volgens de regels,” laat burgemeester Ada Grootenboer weten. “Het was niet echt iets waar we al over na hadden gedacht, maar we hebben het intern besproken en dit kwam eruit.”

Regels
De regels omtrent het afsteken van het vuurwerk zijn als volgt. Het vuurwerk mag afgestoken worden vanaf 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Op andere tijden is dit verboden en zullen er maatregelen volgen. Het vuurwerk is te koop bij een erkende handelaar en op elk product moet een goede Nederlandstalige gebruiksinformatie staan. Dat is de beste manier om te controleren of het vuurwerk legaal is. Op het label van legaal vuurwerk staat ook ‘bestemd voor particulier gebruik’. Alle regels rondom het afsteken van vuurwerk met Oud & Nieuw zijn te vinden op de website van de gemeente.

LEES OOK: Burgemeester prachtig en onherkenbaar in klederdracht

Oliebollen
Ook de mensen die graag oliebollen eten met Oud & Nieuw zullen zich een klein beetje aan moeten passen, maar wees niet getreurd, er zijn goede oplossingen. De oliebollenkraam is dan wel gesloten op Oudejaarsdag, maar de oliebollen zijn erg makkelijk vers te houden tot de jaarwisseling. Meer informatie daarover is te krijgen bij de lokale bakkerij of natuurlijk de Oliebollenkraam op het Diekhuusplein in Middelharnis.

Kerst
Let op met het doen van kerstinkopen! Kerst valt dit jaar op maandag en dinsdag, wat inhoudt dat kerstavond op zondag valt. Andere jaren was er vaak nog een koopavond, dat is dit jaar dus niet. Zorg dus dat alle cadeautjes en boodschappen op tijd in huis zijn, want de winkels zijn dan ook drie dagen dicht.

Reacties

Cookieinstellingen