Gemeente inspecteert Stellendam

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op maandag 9 oktober 2017 voerde de gemeente Goeree-Overflakkee net als in 2016 een schouw uit op de bedrijventerreinen Korteweg en Deltahaven Binnen in Stellendam.

Deze bijzondere vorm van inspectie werd gehouden in het bijzijn van de ondernemersvereniging Goedereede, SBBS, politie, brandweer, beveiligers en milieudienst.

Van 9 tot en met 15 oktober 2017 was het nationale Week van de Veiligheid. De gemeente Goeree-Overflakkee gebruikt deze week om samen met politie, ondernemers en inwoners de veiligheid extra onder de aandacht te brengen. In het kader hiervan en het voortzetten van het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen-B organiseerde de gemeente deze schouw.

LEES OOK: Xenos na 10 jaar weg

Schouw
Een schouw is een vorm van inspectie en toezicht ter plaatse. Het doel ervan is om in samenwerking met de ondernemers de bedrijventerreinen schoon, heel en veilig te houden.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden (KVO-W) en bedrijventerreinen (KVO-B). Duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal.

Tijdens een schouw komen aandachtspunten naar voren op het gebied van beveiliging, openbaar groen, uitstraling en openbare verlichting. Hierover worden gezamenlijk afspraken gemaakt. Op deze wijze worden ondernemers bewust gemaakt van zaken die op het bedrijventerrein aan de orde zijn en die aandacht nodig hebben.

Reacties