Xenos na 10 jaar weg

Foto: Sam Fish

Het is inmiddels bekend dat Xenos in Middelharnis gaat verdwijnen. Er wordt veel gespeculeerd door klanten, omwonenden en roddelfans, maar wat klopt er nu eigenlijk?

“Ja, het klopt dat deze Xenos vestiging dichtgaat. Dat is een zakelijke afweging geweest. We staan nog altijd met een lach in de winkel. Elke ochtend geven we elkaar een oppepper, dat houdt ons enthousiast. En de lieve woorden van de klanten doen ons ook heel veel,” zegt Rachel, filiaalmanager van Xenos Middelharnis. “We gaan niet naar andere Xenos filialen, omdat het eigenlijk niet te doen is qua reisafstand. Maar we gaan het natuurlijk wel missen. Xenos is af en toe net een koffiehoekje met alle leuke, vaste klanten die altijd een praatje komen maken. Dat vind je niet overal.”

Op 1 november as. zou de winkel haar 10-jarig jubileum vieren. “Wij zijn er dan nog wel hoor, er moet opgeruimd worden en ik ga zelf tijdelijk naar een ander Xenos-filiaal, dus ik haal de tien jaar wel, maar het is jammer dat we dat niet met de klanten kunnen vieren,” vindt Rachel. “Het gaat op dit moment wel hard met de spullen die nog in de winkel staan. We willen nog niet uit elkaar.” Xenos Middelharnis heeft een hecht team verzameld in de afgelopen tien jaar. “Ik heb op dit moment dertien werknemers in dienst en we hebben het echt nog gezellig met elkaar. Het is jammer dat we uit elkaar moeten.”

LEES OOK: Jouw Marktkraam komt naar Middelharnis

Missen
“Wat we het meeste zullen missen? Waar moet ik beginnen? We gaan het bezig zijn met de klanten missen, het klantcontact en de vrijheid die we hier hebben,” vertelt Rachel. “We gaan natuurlijk elkaar heel erg missen en de doelstellingen die we elke keer weer wilden halen met de winkel. We probeerden altijd de klanten te prikkelen om spullen te kopen en daar probeer je iedere keer beter in te worden. Dus die uitdagingen gaan we missen. Maar het is wel een fijn gevoel dat andere bedrijven ons proberen te werven. Dat is een mooie beloning.”

Bedankt
“Namens het team willen we graag de klanten bedanken,” zegt Rachel. “De klanten die hier komen zijn bezorgd en oprecht en dat geeft ons steun. We willen altijd fluitend naar het werk en ook fluitend weer naar huis en dat is hier gelukt. We hebben hier een geweldige tijd gehad. Een speciale dank voor CSG Prins Maurits en in het bijzonder de heren Fraanje en Van der Spaan, die ons altijd lieve, ijverige stagiaires stuurden. Dus iedereen die daaraan heeft bijgedragen: Bedankt.”

De laatste verkoopdag, 21 oktober, is ook voor de werknemers van Xenos een afscheid. Ook deze dag staan ze met een lach voor al onze klanten klaar om te helpen daar waar nodig. Op 30 november as. zal Jouw Marktkraam haar deuren in dit pand openen.

Reacties

Cookieinstellingen