Wethouder opent Verkeersveiligheidsdag

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Wethouder Peter Feller van de gemeente Goeree-Overflakkee opende op vrijdagochtend 22 september 2017 de Verkeersveiligheidsdag bij De Dorpstienden in Ouddorp.

Ruim 260 leerlingen van basisscholen uit Ouddorp, Stellendam en Goedereede namen deel aan allerlei activiteiten om bewust te worden van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer.

Wethouder Feller, verkeersveiligheidsambassadeur van Goeree-Overflakkee, benadrukte tijdens de opening het belang van zelf ervaren in het verkeer en vroeg aandacht voor het eigen verkeersgedrag. Op de deelnemende scholen ontvangen leerlingen van de gemeente een fietshelm om zo veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen.

LEES OOK: Gemeente biedt training aan ambassadeurs themaroutes

Verkeersveiligheidsdag
De leerlingen oefenden tijdens de Verkeersveiligheidsdag hun fietsvaardigheden op een parcours. Zij voerden opdrachten uit rondom het thema ‘Alcohol en drugs in het verkeer’ en het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid gaf een demonstratie van de remweg van een auto. De verkeerskennis werd getest tijdens een quiz en de leerlingen brachten een bezoek aan een vrachtwagen voor uitleg over de dode hoek. Alle leerlingen gingen naar huis met een nieuwe fietsbel.

Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers
De Verkeersveiligheidsdag maakte onderdeel uit van de eerste themaweek “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers” in Zuid-Holland. Tijdens deze week vonden er allerlei verkeersveiligheidsevenementen in de regio plaats. De themaweek vormde de aftrap van de gelijknamige campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Z-H), de negen verkeersveiligheidsambassadeurs en de regionale samenwerkingsverbanden van gemeenten en partners in Zuid-Holland.

Kijk voor meer informatie over de campagne op de website www.maakeenpuntvannul.nl.

Reacties

Cookieinstellingen