Gemeente zoekt nieuwe ambassadeurs

Foto: Sam Fish

De gemeente Goeree-Overflakkee zet met succes ambassadeurs in op themaroutes.

Deze ambassadeurs lopen samen met bewoners en toeristen de ontwikkelde themaroutes over de Watersnoodramp en WaterbewustZijn en vertellen het verhaal.  Dit najaar wordt een nieuwe training ambassadeurschap aangeboden die past bij het beleefbaar maken van de havenkanalen van Dirksland, Goedereede-Havenhoofd, Ooltgensplaat en Middelharnis.

Het project
In de kern Dirksland ligt de nadruk op het verhaal van de bietenkade in relatie met het dorp. In Goedereede-Havenhoofd is er naast het havenkanaal ook aandacht voor het litteken dat de tweede wereldoorlog in het landschap heeft achter gelaten. Met de archivaris wordt een selectie van historische informatie gemaakt en daarnaast worden ook de dorpsraden, Rhetorica en het Streekmuseum gevraagd om mee te denken. Zo wordt de geschiedenis van Goeree-Overflakkee meer bekend en wordt het verhaal verteld.

LEES OOK: Hoorzitting over jeugdzorg op Flakkee op 2 november in het Rondeel

Wie zoeken we?
Het is noodzakelijk dat de ambassadeur veel algemene kennis heeft over Goeree-Overflakkee en meer specifiek over het gebied waarover het verhaal gaat. Het is belangrijk dat de ambassadeur op een ontspannen en inspirerende manier kan vertellen over de geschiedenis en de ontwikkelingen in dat gebied.

De training
De gemeente zorgt ervoor dat de ambassadeurs qua kennis en vaardigheden goed toegerust zijn om hun rol te vervullen. De training bestaat uit een basistraining gastheer/gastvrouw en een training over de geschiedenis van het eiland en meer specifiek over de kern waar u woont of voor waar u ambassadeur wilt zijn. De training wordt gegeven op donderdagavond 12 en 19 oktober vanaf 19.00 tot 21.30 uur. Hierbij zijn twee inspirerende sprekers aanwezig.

Aanmelden en meer informatie
U kunt zich tot maandag 2 oktober 2017 aanmelden voor de gratis training bij Ada Overwater, beleidsadviseur Erfgoed en Cultuur, via e-mail [email protected] of telefonisch via het algemene telefoonnummer 14 0187. Ook voor meer informatie en met vragen kunt u bij haar terecht.

Reacties