Maas Koese nieuw lid gemeenteraad GO

Foto: Wim van Vossen Fotografie

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 6 juli 2017 is de heer M. (Maas) Koese geïnstalleerd als raadslid voor de ChristenUnie.

Hij volgt de heer R. (Ron) de Rover op, die in dezelfde vergadering afscheid nam.

Marius Koese, roepnaam Maas, is de eerstvolgende op de kieslijst van de ChristenUnie. Zoals gebruikelijk bij een tussentijds vertrek van een raadslid heeft de voorzitter van het centraal stembureau hem benoemd, in lijn met de Kieswet. Deze benoeming werd door het nieuwe raadslid schriftelijk aangenomen. In de raadsvergadering onderzocht een commissie zijn  geloofsbrieven, hierna werd hij geïnstalleerd als raadslid, waarbij hij de eed aflegde.

LEES OOK: Eén persoon genaturaliseerd

Maas Koese
Maas Koese is woonachtig in Ouddorp, is 66 jaar, gehuwd en vader van vier kinderen; twee zoons en twee dochters. Maas was 43 jaar lang in dienst van het notariskantoor in Goedereede. Momenteel geniet hij van zijn pensioen maar is hij nog op oproepbasis actief als touringcarchauffeur bij het bezoekerscentrum Futureland op de Tweede Maasvlakte en andere voorkomende bestemmingen.

Ervaren raadslid
Het nieuwe raadslid was in het verleden al acht jaar lang raadslid in de gemeente Goedereede. Daarna was hij tot de opheffing van deze gemeente nog enkele jaren lid van de commissies publiekszaken en grondgebiedszaken. Ook was hij jarenlang lid van de commissie beschermd stadsgezicht en monumenten in Goedereede en negen jaar lang hoofdingeland van het waterschap Goeree-Overflakkee, tot de opheffing van het waterschap. Aansluitend was Maas Koese vijf jaar lang lid van twee commissies binnen het waterschap Hollandse Delta, gecombineerd met diverse bestuursfuncties van lokale verenigingen. Tenslotte was hij de afgelopen vier en een half jaar lid van de steunfractie van de ChristenUnie.

Na de installatie sprak burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman hem toe. Zij wenste hem een gewillig oor voor de inwoners en ondernemers in de gemeente en verzocht hem dat in te zetten voor het raadswerk.

LEES OOK: Platina QualityCoast Award voor Goeree-Overflakkee

Afscheid
Al enkele maanden geleden gaf raadslid Ron de Rover te kennen te gaan verhuizen naar een plaats buiten de grenzen van de gemeente. Daardoor kon hij niet langer als raadslid aanblijven. Hij ontving bij zijn afscheid van de gemeenteraad uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman een Koninklijke onderscheiding.

Reacties