Een nieuwe Flakkeeënaar erbij!

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Eén inwoonster van de gemeente Goeree-Overflakkee ontving op woensdag 5 juli het Bewijs van Nederlanderschap.

Locoburgemeester Frans Tollenaar overhandigde haar tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis het besluit van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. Inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

LEES OOK: Platina Quality Coast Award voor Goeree-Overflakkee

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Een nieuwe Nederlandse
De nieuwe Nederlandse is afkomstig uit Oekraïne. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde locoburgemeester Frans Tollenaar aan haar het bewijs van Nederlanderschap. Daarnaast ontving ze een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De locoburgemeester feliciteerde haar van harte en wenste haar veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Reacties