Op bezoek in Herkingen

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op donderdagavond 29 juni 2017 bezocht een groep raads- en collegeleden van de gemeente Goeree-Overflakkee de kern Herkingen.

Dit was het tiende bezoek dat het gemeentebestuur bracht aan kernen in de gemeente. Het was een interessante en leerzame avond, waarbij veel informatie is gedeeld over de kern Herkingen.

Om nader kennis te maken met de afzonderlijke dorpsraden en om de dynamiek van hun kernen beter te leren kennen, vindt het gemeentebestuur het belangrijk om alle kernen in de huidige raadsperiode een bezoek te brengen. Eerder werden al de kernen van Dirksland, Ooltgensplaat, Oude-Tonge, Achthuizen, Goedereede Havenhoofd, Goedereede, Stad aan ’t Haringvliet, Ouddorp en Nieuwe-Tonge bezocht.

LEES OOK: De kleuters van D’n Tuun werken het hardst!

Ons Huis
De groep werd door de dorpsraad Herkingen ontvangen in verenigingsgebouw Ons Huis. Voorzitter van de dorpsraad, André van Beek, sprak namens de vijf leden van de dorpsraad een welkomstwoord en verhaalde over de activiteiten van de dorpsraad. Hij vertelde dat onder de inwoners een enquête was gehouden, om de wensen en behoeften in kaart te brengen. Het strandje was een van de eerste zaken die de aandacht vroeg. Meerdere keren is er zand op het strandje aangebracht om het te verbreden. Met diverse partijen zit de dorpsraad nu om de tafel om te proberen een structurele oplossing voor het strandje te vinden. De dorpsraad organiseert zelf geen activiteiten, maar ondersteunt wel. Bijvoorbeeld bij de speurtocht met kampvuur waar bijna alle kinderen uit het dorp aan meededen, of bij de jaarmarkt die dit jaar voor de drieëndertigste keer georganiseerd wordt. Het geld wat hiermee wordt verdiend, gaat naar verenigingen in het dorp. De dorpsraad wil zich graag nog meer inzetten voor de ondersteuning van deze verenigingen, maar dat is volgens Van Beek een proces dat moet groeien.

Wandeling
Na de presentatie was er een wandeling door het dorp. Eerst passeerde men het oude gemeentehuis, gevolgd door de oude supermarkt. Deze supermarkt is omgevormd naar een pand met moderne woningen. Ook hiervoor heeft de dorpsraad zich ingespannen. Vervolgens bracht men een bezoek aan de nieuwe ijssalon. Daarnaast bekeek de groep het Visbankplein, waar de dorpsraad de wensen toelichtte. Met bloembakken, een vlaggenmast en een vaste plek voor de jaarlijkse kerstboom zou het plein beter ogen en makkelijker in gebruik zijn. Met het sportveld en speeltuintje is het dorp erg blij en er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Via de nieuwbouwwoningen en de flat liep de groep over de dijk, met zicht op het Grevelingenmeer, richting de haven. Na een tussenstop bij de sluisdeuren, waarvoor de dorpsraad in overleg is voor het opknappen ervan, werd ten slotte het strandje bezocht.

LEES OOK: Veilig op vakantie met GOalert

Volgend kernbezoek
Bijna alle kernen op Goeree-Overflakkee zijn inmiddels bezocht door het gemeentebestuur. Het volgende kernbezoek vindt plaats in september.

Reacties