Veel interesse voor zonnedaken

Foto: PR Eneco

Er is veel interesse voor de collectieve zonnedaken ( zogenoemde “ZonneHubs”) op Goeree-Overflakkee.

De Gemeente heeft twee daken ter beschikking gesteld voor inwoners die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen. Op deze manier kan men toch profiteren van de financiële en duurzame voordelen van zonnepanelen. Initiatiefnemer en inwoner van Goedereede, Gert-Jan van Veen, krijgt veel belangstellende vragen uit zijn omgeving over hoe het precies werkt. Daarom wordt er volgende week voor zowel het dak in Ooltgensplaat als in Goedereede een informatieavond gehouden, waar geïnteresseerden terecht kunnen voor een persoonlijke toelichting en beantwoording van hun vragen.

Zelf zonne-energie opwekken, op een dak in de buurt. Met de ‘postcoderoosregeling’ van de  overheid mogen ‘opwekkers’ via een dak in de buurt profiteren van belastingkorting, net als bij zonnepanelen op hun eigen dak. Tientallen geïnteresseerden hebben zich in de afgelopen weken al aangemeld voor een van deze zonnedaken. Gert-Jan van Veen bemerkt dat er ook een aantal mensen is die toch nog een enkele vragen heeft over hoe het precies werkt. Hoe krijg je bijvoorbeeld je opgewekte stroom geleverd? Voor verdere toelichting en beantwoording van eventuele vragen organiseren Gert-Jan, Coöperatie Deltawind, Gemeente Goeree-Overflakkee en ZonneHub van Eneco™ daarom volgende week voor beide locaties een informatieavond.

LEES OOK: Zeventien kinderen super veilig de weg op

Informatieavonden
Belangstellenden kunnen volgende week terecht voor een informatieavond. Voor het zonnedak op verenigingsgebouw ’t Centrum in Ooltgensplaat is dit op maandag 3 juli in het Diekhuus in Middelharnis. Aan dit zonnedak kunnen inwoners van Ooltgensplaat, Achthuizen/Langstraat, Zuidzijde, Den Bommel, Oude-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet en Middelharnis meedoen.

Voor het zonnedak op de Gemeenteschuur in Goedereede wordt op donderdag 6 juli een informatieavond georganiseerd. Deze wordt ‘op locatie’ bij de Gemeenteschuur zelf georganiseerd, zodat men direct het dak waar de panelen komen te liggen kan bekijken. Aan deze “ZonneHub’’ kunnen inwoners van Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Melissant of Dirksland meedoen. Aanvang voor beide avonden is om 19:30 uur met een presentatie. Aansluitend is er tot 21:00 uur alle gelegenheid om vragen te stellen.

Samenwerking voor collectieve zonnedaken
Voor het realiseren van deze collectieve zonnedaken wordt samengewerkt tussen de Gemeente Goeree-Overflakkee, het initiatief “ZonneHub van Eneco™” Coöperatie Deltawind en Gert-Jan van Veen. Om zo zonne-energie mogelijk te maken voor mensen die overwegen om zelf energie op te wekken met zonnepanelen, maar dit niet op hun eigen dak willen of kunnen. Bijvoorbeeld omdat zij – zoals Van Veen – in een woning met beschermd stadsgezicht wonen. Naast dat men met zonnepanelen een steentje bijdraagt aan een groener Goeree-Overflakkee, is het ook goed voor de portemonnee. Want over de stroom die men zelf opwekt, hoeft men geen energiebelasting te betalen. Eneco zorgt ervoor dat de energienota direct wordt verlaagd, en regelt onder meer ook de installatie, het onderhoud, en inzicht in de opgewekte stroom.

LEES OOK: Nieuw leven voor het Oude Raadhuis in Middelharnis

Aanmelden en reserveren
Aanmelding vooraf is niet verplicht, maar wel wenselijk. Graag een email sturen naar [email protected] met vermelding welke avond u wilt bij wonen. Mocht het zonnedak in de tussentijd ‘uitverkocht’ zijn, komt de avond te vervallen en ontvangt u hiervan persoonlijk bericht. Meer informatie en vrijblijvend reserveren van panelen voor het zonnedak op de gemeenteschuur in Goedereede kan via: www.zonnehub.nl/goedereede. Belangstellenden voor het project op het dak van ’t Centrum in Ooltgensplaat kunnen terecht op www.zonnehub.nl/ooltgensplaat.

Reacties