17 kinderen super veilig op weg

Foto: Sam Fish

De afgelopen maanden hebben 665 kinderen op Goeree-Overflakkee het theoretische en praktische gedeelte van het verkeersexamen afgelegd. Zeventien van hen deden dit foutloos.

Om dat te vieren werden de zeventien kinderen, en hun ouders, uitgenodigd op het gemeentehuis in Middelharnis voor een speciale huldiging. Eén voor één mochten de kinderen naar voren komen om daar uit handen van wethouder Peter Feller een cadeaubon te krijgen.

“Als wethouder van Verkeer op Goeree-Overflakkee ben ik enorm trots,” zegt wethouder Peter Feller. “Ik ben natuurlijk trots omdat iedereen op het eiland is geslaagd voor beide verkeersexamens, maar ik ben ook trots op jullie hier. Zeventien leerlingen die Cum Laude zijn geslaagd voor het examen. Geweldig!”

LEES OOK: Goeree-Overflakkee gaat Snoeihard tegen kanker

“Het is belangrijk dat jullie de theorie kennen, maar nog belangrijker is dat jullie die kennis kunnen toepassen in de praktijk,” gaat hij verder. “Als gemeente willen wij jullie daarom in het zonnetje zetten en ik mag jullie namens het college van Burgemeester en Wethouders een cadeaubon geven. Ik wens jullie allemaal vele verkeersveilige jaren toe.”

Naast de cadeaubon van de gemeente kregen de zeventien leerlingen ook een certificaat en een beker van Veilig Verkeer Nederland. “Ik samenwerking met de basisscholen op Goeree-Overflakkee hebben we de lessen voorbereid en konden de controleposten tijdens het praktijkexamen bemand worden,” vertelt Jan de Vries namens de organisatie. “Ik red het in mijn eentje helaas niet, dus ik ben enorm blij met de hulp die ik krijg van de scholen. Dus ik wil graag alle leraren, verkeersouders en verkeersdocenten bedanken.”

Nog nooit zijn er zoveel leerlingen foutloos door het examen gekomen. “Ik denk dat dat vooral komt doordat we dit jaar een bonuspunt hebben uitgedeeld. Alle leerlingen die met een helm op het verkeersexamen hebben gedaan kregen een bonuspunt,” legt Jan de Vries uit. “Dat houdt dus in dat sommigen hier één foutje hadden, maar die het toen goed hebben gemaakt met de helm. Helaas waren er niet heel veel leerlingen met een helm op, maar misschien kunnen we dat op deze manier wel aantrekkelijker maken.”

LEES OOK: Veilig verkeer in Oude-Tonge

De geslaagden
En nog even alle foutloos geslaagden op een rijtje:
Joël Tanis van de School met de Bijbel Koningin Beatrix in Ouddorp;
Megan Kiela van OBS Roxenisse in Melissant;
Marilène de Leeuw en Joris Weesie van School met de Bijbel de Regenboog in Melissant;
Amber Groenendijk van OBS de Inktvis in Dirksland;
Nienke van den Berg, Martijn de Man, Laura Nagtegaal, Sanne van Putten en Esmay Rentes van CBD Prins Maurits in Dirksland;
David Kastelein, Milan Kooijman, Eva van der Slik en Gert Versluis van de School met de Bijbel in Sommelsdijk;
Jesse Moelker van de Bosseschool in Middelharnis;
Roos Blijleve van CBS Albert Schweitzer uit Stad aan ’t Haringvliet;
Tamara Kreeft van KBS de Nobelaer uit Oude-Tonge.

Reacties