Naturalisatie zes inwoners GO

Foto: Gemeente Goeree-Overlakkee

Voor zes inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee is op woensdag 26 april 2017 het Nederlanderschap een feit.

Locoburgemeester Frans Tollenaar overhandigde hen tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. De inwoners leggen een verklaring van verbondenheid af en krijgen een besluit van verlening van Nederlanderschap.

LEES OOK: Wordt jouw foto onze nieuwe omslagfoto op Facebook en Twitter?

Nieuwe mogelijkheden
Vanaf het moment dat het Nederlanderschap is verkregen, kunnen de inwoners gebruik maken van de mogelijkheden als stemmen, een Nederlands paspoort aanvragen en ook in andere landen van de Europese Unie wonen en werken.

Zes nieuwe Nederlanders
De zes nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit de Guinee, Colombia, Kirgiziƫ, Eritrea en Afghanistan. Tijdens een speciale naturalisatieceremonie overhandigde locoburgemeester Frans Tollenaar aan de zes inwoners de besluiten van Nederlanderschap. Daarnaast ontvingen de inwoners een attentie voor een feestelijke afsluiting van de ceremonie.

De locoburgemeester feliciteerde de aanwezigen van harte en wenste ze veel geluk en plezier toe in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Reacties