Alcohol- en drugs voor professionals

Foto: Pixabay

De gemeente Goeree-Overflakkee en Youz organiseren voor professionals op het gebied van alcohol- en drugspreventie in de jeugdhulpverlening, LVB-settings (licht verstandelijke beperking en verslaving), Jeugd-GGZ en Jongerenwelzijn een training Open & Alert.

Het doel van Open & Alert is problematisch alcohol- en drugsgebruik bij jongeren te voorkomen. Het stimuleert organisaties tot een open houding tegenover alcohol en drugs en de jongeren die dit gebruiken. Tegelijkertijd stimuleert het programma tot een alerte aanpak van problemen door dit gebruik.

Deelname
De training wordt gegeven in Bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis. Op dinsdag 6, 13 en 20 juni vindt de bijeenkomst plaats van 13:00 tot 16:00 uur. Na drie tot zes maanden volgt een follow-up bijeenkomst.

LEES OOK: Gemeente gaat strijd aan tegen alcohol bij sportclubs

Registerpunten
Actieve deelname aan een volledige Open & Alert levert twee registerpunten op voor de vrije ruimte – in het kader van de beroepsregistratie in het BAMw – van maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen. Voor het behalen van een certificaat dient u bij alle drie de bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Meer informatie
Heeft u interesse of vragen, dan kunt u een e-mail sturen aan Anne Fish-van Middelkoop van Youz: [email protected]. Vermeld in de e-mail uw naam, uw werkgever en uw functie.

Reacties

Cookieinstellingen