Kernbezoek aan Goedereede

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op vrijdag 18 november 2016 brachten een delegatie van de gemeenteraad en een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee een bezoek aan de kern Goedereede.

Dit was het zesde bezoek in de reeks kernbezoeken die staan gepland binnen de huidige raadsperiode. Het was een leerzaam en interessant bezoek.

Om nader kennis te maken met de afzonderlijke dorpsraden en om de dynamiek van hun kernen beter te leren kennen, vindt het gemeentebestuur het belangrijk om alle kernen in de huidige raadsperiode een bezoek te brengen. Na Dirksland, Ooltgensplaat, Oude-Tonge, Achthuizen en Goedereede-Havenhoofd, was dit het zesde kernbezoek.

LEES OOK: Omwonenden geïnformeerd over plaatsingsgebied Battenoert 

Stadsraad Goedereede
Leden van de Stadsraad Goedereede ontvingen de delegatie van de gemeenteraad en het college in Verenigingsgebouw Oostdam. De voorzitter van de stadsraad, Desirée van Halewijn, hield een inleiding over de kern Goedereede en het ontstaan van de Stadsraad Goedereede.

Wandelingen Goedereede
De raads- en collegeleden maakten in drie verschillende groepen, onder begeleiding van een aantal leden van de Stadsraad, een wandeling door Goedereede. Tijdens de wandelingen werd onder meer aandacht gevraagd voor de parkeerproblematiek, vakantiewoningen in de stad, onderhoud openbaar groen en het voormalig gemeentehuis. Daarnaast spraken de leden van de Stadsraad hun wens uit voor een betere bewegwijzering naar parkeerplaatsen en het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers voor een beter aanzien van de stad.

Verschillende inwoners maakten van de gelegenheid gebruik om tijdens de wandeling raads- en collegeleden aan te spreken, om diverse zaken onder de aandacht te brengen.

LEES OOK: Kinderen maken Oude-Tonge veiliger

In gesprek
De wandelingen eindigden in Café Goeree. Hier konden inwoners uit Goedereede in gesprek met de aanwezige raads- en collegeleden over onderwerpen die zij zelf konden aandragen. Meerdere inwoners hebben hier gebruik van gemaakt.

Volgend kernbezoek
Het bezoek aan de kern Goedereede is het laatste kernbezoek van dit jaar. Aan de planning voor kernbezoeken in 2017 wordt momenteel gewerkt.

Reacties

Cookieinstellingen