Museum Ouddorp officieel heropend

Foto: Sam Fish

De Ouddorpse vestigingen van de Rabobank en de bibliotheek zijn in september al ingetrokken bij het Museum Ouddorp in het Ouddorps Raad en Polderhuis, maar op vrijdagmiddag 21 oktober was dan eindelijk de officiële heropening van het pand.

“Mensen die dit gebouw als museum zien zullen teleurgesteld zijn, omdat dat niet meer het eerste is wat je ziet. Je ziet nu vooral de boeken, met daar tussendoor museumstukken. Laat het over je heen komen, laat het groeien en vormen”, adviseert wethouder Gerrit de Jong. “Het is historisch en modern in één. Het is echt prachtig geworden”, vindt Renata Brabander, directievoorzitter bij Rabobank het Haringvliet.

LEES OOK: Bibliotheek en Rabobank trekken in bij Museum Ouddorp

Victor Thissen, interim-directeur van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta pakt het moment om alle vrijwilligers van de bibliotheek in het zonnetje te zetten. “Zonder werknemers kun je weinig, maar zonder vrijwilligers kun je niks. Daarom wil ik graag dit moment gebruiken om jullie allemaal te bedanken voor jullie hulp en inzet tijdens de verhuizing. Zonder jullie was dit niet gelukt”.

Wethouder Gerrit de Jong, Renata Brabander, Victor Thissen en Flakkeese Historicus Pau Heerschap knipten gezamenlijk met een megaschaar het lint door dat voor de ingang gespannen was. Verschillende ruimtes in het pand zijn ingedeeld als museum, bibliotheek en Rabobank-kantoor ineen. Voor privégesprekken met de bank zijn er nog gewoon besloten ruimtes.

heropening-museum-ouddorp-3 heropening-museum-ouddorp-4

Reacties

Cookieinstellingen