Kinderen genoten van sportieve meivakantie

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

‘ DDe meivakantie zit er inmiddels weer op, maar het was een sportieve vakantie voor de kinderen, mede dankzij het Sportteam GO.

Het Sportteam GO is het team sportcombinatiefunctionarissen van de gemeente. Zij organiseerden in de tweede week van de vakantie twee activiteiten voor de kinderen op het eiland.

Op maandag 6 mei konden kinderen meedoen aan een zaalvoetbaltoernooi in De Gooye in Dirksland. Een dag later was het in de Grutterswei tijd voor de GO Jump & Play. Deelname was gratis en er waren verschillende prijzen te winnen. Maar buiten dat hebben de kinderen het vooral heel erg naar hun zin gehad.

Zaalvoetbaltoernooi

Het zaalvoetbaltoernooi vond plaats in de ochtend en in de middag. In de ochtend konden kinderen van groep 3,4 en 5 lekker voetballen met door hun zelf samengestelde teams. Zij kwamen met zes teams de zaal in. ’s Middags was het aan de kinderen van de groepen 6, 7 en 8. Zij hadden negen teams om mee te strijden. De wedstrijden werden ’s morgens in één poule gespeeld op een groot veld. ’s Middags werd er een fanatieke wedstrijd gespeeld in twee poules op een klein veld. Daarna kwamen er vier teams in de finales op het grote veld in actie.

In de ochtend ging het team ’De Voetbalvrienden’ er met de winst vandoor. De tweede plek werd verdiend door ‘Dream Soccers’ en de derde plek werd na een spannende wedstrijd verdiend door ‘De jongens mix Flakkee’. De prijs voor de beste keeper werd uitgereikt aan Ruth van ‘FC Dirksland’. Aimee van ‘Knokkende Knakworsten’ ontving de prijs voor beste speler. De prijs voor het sportiefste team werd gegeven aan team ‘De blauwe toppers’. Ze waren erg enthousiast. Bij dit team ging het echt om het plezier.

In de middag ging het team ‘De blauw witte krijgers’ er met de eerste prijs vandoor na een hele spannende penaltyserie tegen ‘Kablonki’. Team ‘Kablonki’ werd tweede. ‘De hekkende kipnuggets’ veroverden de derde plek na nogmaals een penaltyserie tegen ‘De Spartaanse Girls’. De prijs voor beste speler ging naar Leá uit het team ‘De Danoontjes’. De beste keeper was Fébe van ‘De Spartaanse Girls’. De organisatie zag hele mooie acties en reddingen van haar. Het sportiefste team van de middag vonden zij ‘FC Power’.

GO Jump & Play

Op dinsdag 7 mei deden meer dan 130 kinderen mee aan de GO Jump & Play in Oude-Tonge. Kinderen konden freerunnen, klimmen in de opblaastoren, klauteren over de stormbaan en boogschieten. De kinderen van groep 3 tot en met 5 waren welkom in de ochtend en de kinderen van groep 6 tot en met 8 in de middag. Via school hebben de kinderen een flyer meegekregen met informatie over deze dag. Inschrijven kon via de website.

De organisatie kijkt terug op twee geslaagde activiteiten. Ze willen alle kinderen hartelijk bedanken voor hun komst, inzet en beleving.  We hopen jullie snel weer te zien bij GO Sport & Cultuur en andere sport- en beweegactiviteiten die we vanuit het Sportteam GO organiseren.”

GO Jump & Play oude-tonge grutterswei meivakantie sportteam GO

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen