3FM zoekt Eurovisie-klokkenluiders

Foto: Pixabay; Fietzfotos

Dat het Eurovisie Songfestival dit jaar niet helemaal lekker uitpakte voor Nederland is inmiddels wel bekend. Maar 3FM wil het toch niet zomaar laten eindigen.

3FM-dj Wijnand Speelman wil Joost Klein na zijn diskwalificatie een hart onder de riem steken. Hij kwam met het idee om morgen, dinsdag 14 mei, om 12.00 uur op alle kerktorens in Nederland Europapa te laten klinken. Hij is daarom op zoek naar beiaardieren die hieraan mee willen doen.

Ken of ben jij een klokkenspeler/beiaardier die hieraan mee wil doen? Meld je dan aan via de website van 3FM, daar vind je ook meteen de nodige bladmuziek.

Diskwalificatie

Joost Klein zou voor Nederland naar het Songfestival gaan met zijn nummer Europapa. Het nummer werd in heel Europa meteen een hit toen het werd gepresenteerd, het had veruit de meeste streams op YouTube en Spotify van alle deelnemende landen. Maar op donderdagavond, na de halve finale, ging het mis. Volgens de AvroTros waren er afspraken gemaakt dat Joost niet gefilmd zou worden na het optreden, aangezien hij op dat moment uit een emotioneel moment komt. Echter werd deze afspraak verbroken en werd er toch gefilmd.

Wat er toen precies is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. De AvroTros zegt dat Joost een telefoon naar beneden heeft geduwd. De Zweedse krant Aftonbladet meldt dat hij een camera kapot heeft gemaakt. Er is hoe dan ook een aanklacht tegen Joost ingediend. De Zweedse politie zou bijna klaar zijn met het onderzoek, maar de zaak zal waarschijnlijk pas in juni verdergaan. Pas dan zal er écht duidelijkheid komen over wat er precies is gebeurd die avond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen