Nieuwe datums voor bermwerkzaamheden N59

Foto: Heijmans

Vorig jaar is de N59 vernieuwd alleen waren er veel klachten over de berm. In maart van dit jaar zou dat verbeterd worden, maar de werkzaamheden gingen niet door. Nu zijn er nieuwe datums.

Volgens de provincie gaan de nieuwe werkzaamheden plaatsvinden in juni. Tussen de stoplichten van de Schaapsweg en het Knooppunt Hellegatsplein gaat de N59 dan twee weekenden dicht. Dat zijn de weekenden van 7 tot en met 10 en 14 tot en met 17 juni. Het weekend van 21 tot en met 24 juni wordt als reserveweekend gereserveerd.

Voor alle weekenden geldt dat de weg op vrijdagavond vanaf 22.00 uur dicht gaat en op maandagochtend om 05.00 uur gaat alles weer open. De afsluiting geldt voor zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg. De parallelweg blijft wel open voor (brom)fietsers, landbouwverkeer en het openbaar vervoer. De dienstregeling van de bussen kan daardoor doorgaan volgens het normale schema.

Werkzaamheden

De berm moet aangepakt worden zodat weggebruikers makkelijker en veiliger kunnen uitwijken indien nodig. Bijvoorbeeld als er hulpdiensten moeten passeren. De berm bestaat nu uit een stenen fundering (Silex). Daar bovenop ligt een laag grond met ingezaaid gras. Dit wordt ook gebruikt om uit te wijken voor hulpdiensten. Echter blijkt de berm op enkele plekken te laag te liggen en ook ontstaat er soms diepe spoorvorming.

Ter verbetering wordt de hele laag grond weggehaald en vervangen door een gewalste steenlaag (Silex) bovenop de fundering. Daardoor ontstaat er een stevigere berm die ook duidelijker herkenbaar is om overheen te rijden.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden aan de berm wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten die tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard rijden, worden omgeleid via de N257, de A4 en A29 of andersom.

Bron: Provincie Zuid-Holland 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen