Van kade tot kade!

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Vroeger werden Hellevoetsluis en Middelharnis met elkaar verbonden door een veerdienst.

Tijdens de Open Monumentendag (zaterdag 10 september) kunt u het gevoel van de oude historische veerpont opnieuw beleven op de waterbus die sinds deze zomer over het Haringvliet vaart. Door deze verbinding zijn Hellevoetsluis en Middelharnis ook weer over het water met elkaar verbonden.

Aan beiden kanten zijn op open monumentendag tal van leuke activiteiten georganiseerd en kunt u monumenten bezoeken. Op de waterbus worden ‘oude tijden’ herleefd doormiddel van een fotoreportage met beelden van de historische veerdienst.

LEES OOK: NK Wielrennen voor wethouders

Middelharnis
Bij het Havenhoofd in Middelharnis worden passanten bij de gerenoveerde veersteiger opgevangen door vrijwilligers van het RTM museum. Bij de veersteiger zijn het perron, twee railvakken en het kaartenhuisje in ere hersteld en kan worden beleefd hoe men vroeger in Middelharnis aankwam. De historische bus de RTM 107, bijgenaamd het Grasklokje, rijdt op aankomsttijden tussen het Havenhoofd en het centrum van Middelharnis om passagiers zonder fiets te vervoeren. De bus dateert uit 1977!

Met de RTM Bus
Het is mogelijk om in het centrum van Middelharnis op de RTM Bus te stappen. De bus rijdt tussen het Havenhoofd in Middelharnis – waar de waterbus aanmeert – en de bushalte Binnenweg in Middelharnis:

Van Naar Opstaptijd
Halte Binnenweg Middelharnis Havenhoofd, veersteiger waterbus 11.00 uur
Havenhoofd, veersteiger waterbus Halte Binnenweg Middelharnis 11.25 uur
Halte Binnenweg Middelharnis Havenhoofd, veersteiger waterbus 12.50 uur
Havenhoofd, veersteiger waterbus Halte Binnenweg Middelharnis 13.15 uur
Halte Binnenweg Middelharnis Havenhoofd, veersteiger waterbus 14.40 uur
Havenhoofd, veersteiger waterbus Halte Binnenweg Middelharnis 15.05 uur

 

Hellevoetsluis
In Hellevoetsluis kunnen passagiers rekenen op een warm onthaal door een Iconisch figuur uit Hellevoetsluis……Voor diegenen die een wandeling vanaf de waterbus te ver vinden, is een huifkar beschikbaar voor een monumenten ritje door de Vesting. In de Vestingstad zelf is een uitgebreid programma met onder andere demonstraties van oude ambachten in het Prinsehuis, rondleidingen over de verdedigingswerken en muziek.

LEES OOK:  Vraag op tijd de projectsubsidie van 2017 aan! 

Meer informatie:
Het volledige programma van Open Monumentendag is na te lezen op www.openmonumentendag.nl. Meer informatie over de musea vindt u op www.museumplatform.nl . Kijk op www.waterbus.nl/haringvliet voor de vaartijden van de waterbus. LET OP: De waterbus die om 15.00 uur vertrekt uit Middelharnis komt niet meer terug in Middelharnis. De laatste halte is Hellevoetsluis!

VeerbootRTM1

Reacties