CampagneCrew op de RGO

Foto: Sam Fish

Wethouder Marnix Trouwborst opende maandagochtend 5 september de verkeersveiligheidsactie CampagneCrew.

Tijdens de actie bedenken scholieren van het middelbaaronderwijs in Zuid-Holland een manier om hun medeleerlingen bewuster te maken in het verkeer.

“Het is belangrijk dat we met z’n allen meewerken aan de verkeersveiligheid op Goeree-Overflakkee en daarbuiten”, zegt Trouwborst. “We moeten er met z’n allen voor zorgen dat iedereen veilig heen en weer kan fietsen tussen huis en school”. Hij benadrukt ook dat het zeker niet alleen gaat om het naleven van de regels. “Je kunt nog zo veel maatregelen treffen om het veiliger te maken voor iedereen, maar er gebeuren heel veel ongelukken door onze eigen schuld. We rijden te hard, we bellen achter het stuur of op de fiets, rijden zonder licht, met vier fietsers naast elkaar, noem het maar op. We moeten onszelf gaan verbeteren”.

LEES OOK: Sébas van Lith geeft zwemclinic in de Staver

Opdracht
Het is aan alle scholieren in de provincie Zuid-Holland om individueel een campagne middel te ontwerpen om aandacht te vragen voor de problemen in het verkeer. Daarbij krijgen ze volledige vrijheid; een filmpje, een liedje, een tekst, een poster, noem het maar op.
De winnaar wint een tablet of een uitje voor de hele klas. En daarnaast wordt het idee met de grootste potentie provincie breed uitgevoerd in Zuid-Holland.

De finale is op 1 februari 2017. Nog even geduld hebben dus.

Reacties