Buurtpreventie Sommelsdijk zoekt lopers

Foto: Buurtpreventie

Sinds kort is Sommelsdijk een buurtpreventie rijker. Straten worden veiliger en de nachten worden stiller. Hopelijk.

Dit kan natuurlijk alleen als er genoeg mensen zijn die ´s avonds willen patrouilleren. “Op dit moment hebben we 34 mensen die zich hebben aangesloten bij het Buurtpreventieteam van Sommelsdijk”, zegt Leonard Hoek, de oprichter van de groep. “Dat zijn al aardig wat mensen, maar met meer mensen hebben we ook net iets meer ruimte om een rooster te maken”.

Sommelsdijk is voor de buurtpreventie verdeeld in drie groepen; zuid, midden en noord. “Voor zuid hebben we op dit moment 25 mensen, in midden wonen er negen van het team en noord heeft nog niemand. Er is al wel iemand die heeft aangegeven ook in noord te willen patrouilleren, maar daar hebben we echt nog meer mensen voor nodig”, legt Leonard uit.

LEES OOK: FOTO’S + VIDEO – Eerste GO COLOR groot succes!

“Als we er nog ongeveer tien mensen bij zouden kunnen krijgen zou dat al geweldig zijn, dan hoeft iedereen namelijk maar één keer per week een rondje te doen”, zegt Leonard. “Het is de bedoeling dat in elk gebied twee mensen samen een rondje lopen. Dat zijn zes mensen per avond, zeven dagen in de week. Dus als er nog tien extra mensen zich aanmelden, dan zou je met een paar uurtjes per week het dorp veiliger kunnen maken”.

Aanmelden voor het Buurtpreventieteam van Sommelsdijk kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel naar 06 15 88 27 56.

Reacties