€ 1000,- voor Repair Café Middelharnis

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee doneert een bedrag van € 1000,- aan het Repair Café Middelharnis.

Het bedrag is de opbrengst van de Wecycle-inleveractie waaraan de gemeente dit voorjaar deelnam. Aan inwoners werd gevraagd afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen in te leveren op de milieustraten Goedereede en Middelharnis.

Dankzij de vele inleveraars behoort de gemeente Goeree-Overflakkee tot één van de 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner. Daarmee ontving de gemeente een cheque ter waarde van € 1000,- van Wecycle. Wethouder Daan Markwat reikte op woensdag 6 juli de sponsorcheque uit aan het Repair Café in Middelharnis. Repair Café Middelharnis ontvangt de cheque omdat het repareren van kapotte apparaten aansluit bij de Wecycle-actie en bij het streven van de gemeente naar duurzaamheid. Repair Café Middelharnis is iedere zaterdag geopend tussen 10.00 en 13.00 uur.

LEES OOK: Win de JMK Blog Award!

Wecycle
Wecycle recyclet de elektrische apparaten en spaarlampen die inwoners bij de milieustraat inleveren. Fabrikanten kunnen dankzij recycling grondstoffen opnieuw gebruiken, waardoor het grondstofverbruik uit de natuur vermindert. Er komen dan geen schadelijke stoffen terecht in het milieu.  Meer informatie over Wecycle kunt u vinden op de website van Wecycle.

Reacties