Nieuw muurgedicht voor 10 jaar Goeree-Overflakkee

Foto: Sam Fish

De gemeente Goeree-Overflakkee werd in 2013 gesticht toen de vier gemeentes op het eiland samengingen. Dat is dit jaar dus precies 10 jaar geleden.

Door Sam Fish

Een mooie aangelegenheid voor de Reizende Dichters om een nieuw gedicht te schrijven voor aan de muur van het gemeentehuis in Middelharnis. Dat nieuwe gedicht werd op donderdag 21 september in het frame aan het gebouw gehangen. Dat gebeurde onder toeziend oog van de schrijvers, wethouder Jaap Willem Eijkenduijn en de mannen van Brandstof Koffie. De wisseling van het gedicht is tevens de start van een aantal feestelijke activiteiten die de gemeente organiseert.

De wethouder is trots op het nieuwe gedicht aan de muur. “Het is ontzettend leuk dat de Reizende Dichters zo’n mooi gedicht maakten. En dan ook nog naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de gemeente. Dit benadrukt eens te meer het belang van kunst en cultuur in onze gemeenschap. Het verbindt mensen en laat de schoonheid van Goeree-Overflakkee zien.”

Het gedicht

Het jubileumgedicht is geschreven door diverse leden van de Reizende Dichters. Dat is een collectief van vrijetijdsdichters die een band hebben met Goeree-Overflakkee. Maar liefst acht van hen hebben bijgedragen aan het gedicht ‘Goeree-Overflakkee overgedragen’. Onafhankelijk van elkaar schreven ze een aantal regels die toch mooi in elkaar overvloeien. “Een gedicht maken is net als boetseren, je blijft schaven en schrappen tot er een mooi geheel overblijft,” aldus dichter Niels Snoek.

De gemeente komt de komende tijd met diverse activiteiten voor jong en oud. Met die activiteiten wil de gemeente stilstaan bij het jubileum en laten zien dat ze trots zijn op het eiland en de inwoners. Denk bijvoorbeeld aan een fotowedstrijd, een kunstwedstrijd, er komen video’s aan en een gezellige lunch. De gemeente komt later met meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen