Plaquette De Goede Ree onthuld in Sommelsdijk

Foto: PR BPD

Verzorgingstehuis De Goede Ree is inmiddels al jaren verdwenen uit het straatbeeld in Sommelsdijk. Maar het is zeker niet vergeten!

In 2015 ging het verzorgingstehuis tegen de vlakte. Nu zijn er nieuwe woningen gebouwd en hebben 77 huishoudens er hun nieuwe thuis gevonden. De nieuwe wij is een samenwerking tussen de gemeente, BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en bouwer Waal.

Van de 77 woningen hebben slechts vier een prijsniveau boven de NHG-grens, laat René Schepers weten. Hij is gebiedsontwikkelaar bij BPD. De NHG-grens is het maximale bedrag aan hypotheek dat kan worden verstrekt. Voor dit jaar is dat 405.000 euro. “Hiermee verwezenlijken we een belangrijke ambitie. We willen wonen betaalbaar en bereikbaar houden voor iedereen,” geeft Schepers aan.

Historische elementen

Bij de realisatie van de nieuwbouwwijk zijn een aantal kenmerkende historische elementen van De Goede Ree teruggebracht. Denk aan de entreezuilen en de gevelsteen met de naam ‘De Goede Ree’. Ook in het landschap zijn oude details terug te vinden. Zo is de vijver teruggebracht en zijn er zoveel mogelijk bomen behouden gebleven. “De Goede Ree is opgeleverd en het is een prachtige wijk geworden,” aldus Schepers.

Ook wethouder Markwat is blij met het behoud van die stukjes geschiedenis en de komst van de nieuwe woningen. “Met dit plan hebben we weer veel inwoners van deze gemeente blij kunnen maken. Er zijn gezinswoningen in allerlei groottes, appartementen, seniorenwoningen en vrijstaande huizen. Dus echt voor elk wat wils. Samen met de ontwikkelaars BPD en Waal hebben we met veel aandacht voor de cultuurhistorie en de landschappelijke kwaliteit het plan vormgegeven. Het park is opnieuw ingericht en er is een vijver aangelegd. Een onderdeel van de parkinrichting is de aanleg van een tuinmuur waarin een aantal oude elementen van het voormalige verzorgingshuis zijn teruggebracht. Het betreft een plaquette, die vandaag is onthuld, en twee gemetselde pilaren met armaturen.”

De Goede Ree

De nieuwe wijk bestaat uit 77 woningen. Dat zijn 34 eengezinswoningen, 15 seniorenwoningen, 4 vrijstaande woningen en 24 appartementen. Om te vieren dat de nieuwe woningen helemaal af zijn werd op maandag 25 september de plaquette onthuld met de naam ‘De Goede Ree’. Hiermee is ook het allerlaatste stukje klaar.

De Goede Ree Sommelsdijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen