RoosRos gaat de nieuwe MFA bouwen in Sommelsdijk

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente heeft voor RoosRos uit Oud-Beijerland gekozen om het nieuwe MFA aan de Groene Zoom in Sommelsdijk te bouwen.

Eerder dit jaar werden handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de Multifunctionele Accommodatie. Dit gebouw wordt voor basisschool de J.C. van Gent, Wijkvereniging de Zwaluw en Kibeo Kinderopvang. “RoosRos staken er op het vlak van kwaliteit en prijs positief bovenuit,” vertelt projectleider Jan Pas.

In totaal waren drie architecten in de running voor de bouw van het nieuwe pand. Jan vertelt dat de keuze voor de architect werd gemaakt na een grondige evaluatie van de voorstellen. “Hoewel elk bureau indrukwekkende visies presenteerde, wist RoosRos zich te onderscheiden door een combinatie van creativiteit, functionaliteit en kostenefficiëntie.”

Samenwerken

De komende tijd zal RoosRos nauw samenwerken met de gebruikers van de toekomstige MFA om de visies verder uit te werken naar ontwerpen. Ze gaan dan ook aanpassen aan de specifieke behoeften. “Het zorgt ervoor dat de nieuwe MFA goed aansluit bij de wensen en eisen van de betrokken partijen,” aldus Jan. “Ook de installatieadviseur is de afgelopen periode aanbesteed. De keuze is daarbij gevallen op ingenieursbureau INNAX uit Veenendaal. Zij zijn verantwoordelijk voor het advies en de ontwerpen van de installaties in de nieuw te bouwen MFA. Daarmee is het ontwerpteam compleet. Ik kijk uit naar de verdere voortgang van dit prachtige project en de positieve impact die het zal hebben op de toekomst van de gemeenschap in Sommelsdijk.”

Samen bouwen aan onderwijs en verbinding

Een groot aantal basisscholen op Goeree-Overflakkee heeft de komende jaren een nieuw gebouw nodig of is toe aan renovatie. Daarom investeert gemeente Goeree-Overflakkee fors in de huisvesting van het onderwijs. Dat doen we samen met de schoolbesturen van SOPOGO, CBS De Hoeksteen en Kindwijs. Er wordt gewerkt aan nieuwbouw en renovatie in Den Bommel, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Ouddorp, Sommelsdijk en Stad aan ’t Haringvliet. De gemeente gaat bij nieuwbouw, sámen met schoolbesturen en maatschappelijk partners, op zoek naar de meest geschikte locaties. Ze verkennen daarbij de mogelijkheden om deze uit te breiden met bijvoorbeeld een sportzaal, kinderopvang of andere maatschappelijke functies. Bij renovatie verkent de gemeente met het schoolbestuur de mogelijkheden hoe gebouwen duurzaam geschikt gemaakt kunnen worden voor een nieuwe gebruiksperiode.

Cookieinstellingen