Expeditie Haringvliet kan beginnen

Foto: Sam Fish

Dinsdagmiddag 21 juni was de officiële aftrap van Expeditie Haringvliet.

De Aquashuttle, in de volksmond ook wel Aquaturtle vanwege de vorm van de boot, is een waterbus waarmee je bijna overal kunt komen waar maar water te vinden is. En vanaf woensdag 29 juni vaart hij ook een hele zomer lang op het Haringvliet. Zo kun je dus makkelijk met de waterbus naar Tiengemeten, Hellevoetsluis, Rotterdam en nog veel meer andere plaatsen. Je kunt zelfs de fiets meenemen.

Aftrap
De aftrap van de Aquashuttle is heel toepasselijk op de eerste zomerdag van 2016, ook al merk je dat niet aan het weer. Het grootste deel van de Waterbus is overdekt en dus is de opening gewoon onder een afdakje.

“We staan aan de aftrap van een bijzonder project”, zegt Gerbrand Schutten, algemeen directeur van de Aquashuttle. “Heel simpel gezegd is het een bus op het water. Het draagt niet alleen bij aan de mobiliteit van het eiland, maar stimuleert ook activiteiten”.

LEES OOK: Het Nieuw Rijsenburgh breidt uit, maar de geitjes mogen blijven

De organisatie werkt ook samen met meerdere goede doelen als Stichting ASeal en het Wereld Natuur Fonds. “Het is nu nog een pilot en we hopen het volgend jaar uit te voeren op het reguliere waternetwerk”, zegt Bas Roels, directeur van het Wereld Natuur Fonds. “Zo investeren we niet alleen in de natuur, maar geven we ook de lokale economie een boost”.

Bij de aftrap waren zowel wethouder Arend-Jan van der Vlugt als wethouder Daan Markwat aanwezig. “Ik vind het mooi om hier vanmiddag aanwezig te zijn”, sluit Markwat de vaartocht af. “Hier kunnen we trots op zijn en hopelijk vinden mensen het leuk. Vaar vooral eens een stukje mee”.

Aquashuttle
De Waterbus is in 2003 gebouwd in Zwitserland en is in samenwerking met Arriva naar Nederland gehaald. Reizen met de Aquashuttle kan in de Drechtsteden en Rotterdam met de OV-Chipkaart. Voor deze pilot Waterbus, Haringvliet Expeditie kan dat nog niet. Er kan wel een dagkaart worden gekocht voor € 13,-. Deze dagkaarten kunnen online besteld worden op de website van de Waterbus.

Reacties