Nieuw Rijsenburgh breidt uit

Foto: CuraMare

Op het, nu nog onbebouwde, terrein tussen de School met de Bijbel aan de Sperwer en het eerste bouwdeel van Nieuw Rijsenburgh komt op zeer korte termijn nieuwbouw.

Nieuw Rijsenburgh gaat hier vier nieuwe woongroepen bouwen, met plaats voor 28 bewoners. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en eind 2016 wordt deze nieuwe woonzorgvoorziening opgeleverd.

Toenemende behoefte aan dementiezorg
Veilig en beschermd wonen voor mensen met dementie is, gezien de behoefte daaraan, een speerpunt voor CuraMare. Vandaar dat het nog beschikbare terrein bij Nieuw Rijsenburgh wordt benut voor vier nieuwe woningen volgens het inmiddels bekende concept van groepswonen.

LEES OOK: Thema’s en data Diekdagen bekend

Geitenweide blijft
De alom bekende geitenweide blijft gehandhaafd. De geitenweide is integraal onderdeel van Nieuw Rijsenburgh en zorgt voor verbinding tussen onze bewoners met de buurt. De dieren zorgen voor ontspanning, blijheid en geven reden voor een wandeling.

Tijdelijk verblijf
Eind 2016 hoopt CuraMare de groepen in gebruik te kunnen nemen. Doordat er meer groepen beschikbaar komen, komen er ook mogelijkheden voor tijdelijk verblijf van kwetsbare ouderen die na een ziekenhuisopname nog niet direct naar huis kunnen. Op deze wijze blijft CuraMare werken aan verscheidenheid in het zorgaanbod met als doel dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Goede mogelijkheden voor tijdelijke (hotel)zorg die afgestemd is op ziekenhuisopname levert hier een belangrijke bijdrage aan. Ook verkort dit de ziekenhuisopname aanzienlijk.

De geitenweide bij Nieuw Rijsenburgh

Reacties

Cookieinstellingen