Een week lang genieten van de Goereese Vis!

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Vanaf vrijdag 1 september wordt het weer genieten. Dan gaat namelijk de Week van de Goereese Vis van start!

Maar liefst 21 restaurants op Goeree-Overflakkee nodigen je deze week uit om te genieten van smaakvolle Noordzeevisgerechten. Zij serveren voor het tiende jaar een speciaal Goerees menu met vis, gevangen door de Goereese vissersvloot. Lekker én lokaal. Tong, schol, rode mul, inktvis en natuurlijk Stellendamse garnalen. Laat je verrassen door de heerlijke smaken uit onze eigen wateren. En, hiermee steun je ook onze vissers. Die steun kunnen zij goed gebruiken.

Voorproefje

Op maandagavond 21 augustus werden de Goereese visweken officieel geopend. Dit gebeurde in restaurant Zoet of Zout in Stellendam. Deelnemers aan de bijeenkomst kregen daar letterlijk en figuurlijk een voorproefje voorgeschoteld. Een breed gezelschap woonde de opening bij. Vertegenwoordigers van diverse overheden, het lokale bedrijfsleven en uiteraard de visserijsector. Het was daarom ook een goede gelegenheid om ook de zorgen te delen die er zijn.

Een Europees verbod op pulsvisserij, minder viswater door windmolens, natuurcompensatie, de Brexit en strengere stikstofregels brengen de visserijsector in zwaar weer. Onlangs riep de visserijsector van Goeree-Overflakkee demissionair minister Piet Adema met een videoboodschap op om de sector ruimte en perspectief te bieden.

Een duurzame visserijsector

“Het is zaak om onze krachten te bundelen en ons samen hard te maken voor een duurzame visserijsector. De visserij gaat veel verder dan een beroep. Het is een levenswijze, een prachtige traditie,” vertelde wethouder Henk van Putten tijdens de openingsavond. “En deze traditie moet blijven bestaan. De vissers verdienen onze steun. Zij trotseren niet alleen onstuimige zeeën, maar ook de grote uitdagingen van deze tijd. Zij zorgen voor de heerlijke en gezonde visproducten op ons bord. Dat wordt extra zichtbaar tijdens de Goereese Visweken. Het is een mooie kans om het verhaal van onze visserij te vertellen. Daarom roep ik iedereen op om, binnen zijn of haar mogelijkheden, deel te nemen aan dit prachtige culinaire evenement!”

Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website van de organisatie. Daar vind je bijvoorbeeld bij welke restaurants je binnenkort zo’n lekker gerecht kunt krijgen.

Cookieinstellingen