Geslaagde eilandelijke Veteranendag

Foto: Wim van Vossen Fotografie

Op zaterdag 11 juni 2016 kwamen de veteranen van Goeree-Overflakkee weer bijeen om ervaringen en verhalen te delen.

Ondersteund door de gemeente Goeree-Overflakkee, organiseerde vereniging Veteranen Goeree-Overflakkee voor de achtste maal de eilandelijke Veteranendag.

Op 25 juni vindt de Nederlandse Veteranendag in Den Haag plaats. De Nederlandse Veteranendag is een jaarlijks evenement waarmee Nederland zijn 117.000 militaire veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De eilandelijke Veteranendag is een aanvullende bijeenkomst voor de veteranen van Goeree-Overflakkee.

Eilandelijke Veteranendag
Zaterdagmiddag 11 juni kwamen ongeveer 60 veteranen bij elkaar in het gemeentehuis in Middelharnis. De veteranen, jonge en oude generatie, hebben zich ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog, oorlogen in Indië, Nieuw Guinea, Korea en tijdens diverse internationale vredesmissies in andere Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

LEES OOK: Alle kippen leven nog, het was een misverstand

Sprekers
Ceremoniemeester Jordi Hotting sprak namens de veteranen een welkomstwoord. Daarna was er één minuut stilte ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers en overleden veteranen. Vervolgens hield burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee een toespraak, waarin zij het belang van het samenzijn benadrukte en respect, waardering en dank uitsprak richting de veteranen. Aansluitend sprak secretaris Henk van Noord over de voortgang van de vereniging.

Informeel samenzijn
De ceremoniemeester sloot het formele gedeelte van de middag af, waarna iedereen kon genieten van een informeel samenzijn met een hapje en een drankje, gevolgd door een warm buffet. Uit de vele positieve reacties van de aanwezigen bleek dat deze geslaagde bijeenkomst duidelijk in een behoefte voorziet bij de veteranen van Goeree-Overflakkee.

Reacties