Fiets kwijt? Check het bij de gemeente!

Foto: Afbeelding van Dan Fador via Pixabay

Bijna iedereen heeft wel een fiets, maar er zijn ook veel zwerffietsen te vinden op ons eiland.

Sommige van die fietsen noemt de gemeente een weesfiets. Dat zijn fietsen die al een tijdje op een opvallende plek staan, maar in goede staat verkeren. Deze fietsen lijken geen eigenaar meer te hebben en worden na een melding behandeld door de gemeente. Ze krijgen een label en hebben nog een aantal dagen voordat ze worden opgehaald.

Een andere verlaten fiets is een wrakfiets, deze kunnen niet meer gebruikt worden. Deze fietsen hebben vaak een snellere ophaaltermijn dan weesfietsen. Voor deze fietsen geldt dat ze bijvoorbeeld geen stuur of zadel meer hebben. Sommige hebben missende of verbogen wielen of een verbogen frame.

Opslag

De gemeente haalt deze fietsen op en deze worden dan een aantal maanden opgeslagen. Dan kan het dus zomaar zijn dat je je fiets net bent misgelopen en dat hij er niet meer staat. Maar geen nood, als je je fiets terug wilt, dan kun je die gewoon ophalen bij de gemeente. Van elke fiets wordt namelijk een foto gemaakt en op een speciale website gezet.

Misschien staat je fiets trouwens wel bij Goed voor Goed in Oude-Tonge of Stellendam. Als de fiets niet binnen drie maanden wordt opgehaald zorgt Goed voor Goed dat deze wordt opgeknapt en dan wordt hij verkocht aan een nieuwe eigenaar.

Fiets melden

Zie je zelf al een tijdje een fiets staan die maar niet wordt opgehaald? Maak dan een melding in de FIXI-app. Deze app is gratis te downloaden voor telefoon en tablet. Hier kun je overigens ook andere dingen in melden zoals kapotte straatlantaarns of losliggende stoeptegels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen