Cliëntenraad deelt koekjes uit

Foto: Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Op 18 mei 2016 was het 10 jaar geleden dat de cliëntenraad van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland werd geïnstalleerd.

En wie jarig is trakteert! Daarom deelden de leden van de raad afgelopen woensdag kruudplaetjes uit aan de patiënten van het ziekenhuis. De patiënten lieten zich de regionale lekkernij goed smaken.

De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de patiënten.  Via de cliëntenraad krijgt de patiënt, een familielid of een bezoeker,  een stem bij het vaststellen van het beleid dat de belangen van de patiënten raakt. De cliëntenraad brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan de directie over allerlei onderwerpen waarmee cliënten te maken kunnen krijgen, zoals veiligheid, hygiëne, kwaliteit van zorg, voeding en bejegening. Dit jaar is de zorg voor de steeds groter wordende groep van kwetsbare ouderen een speerpunt van de raad.

LEES OOK: Nieuw Leugenbankje voor Stellendamse visserijgemeenschap

Via informatie van het ziekenhuis en de cliënten probeert de cliëntenraad inzicht te krijgen in de kwaliteit van de zorgverlening, zodat  waar nodig actie kan worden ondernomen.

weel-bethesda-ziekenhuis-clientenraad2 (Large)

Reacties