Nieuw leugenbankje voor Stellendam

Foto: Sam Fish

Woensdagochtend 18 mei is in de haven van Stellendam het nieuwe Leugenbankje onthuld.

Dit gebeurde natuurlijk niet onopgemerkt. Meerdere vaste gasten van het bankje waren aanwezig bij de onthulling en hebben meteen even proefgezeten. “Het bankje is geweldig, het zit goed en het ziet er mooi uit. Het enige nadeel is dat de zijkanten open zijn, dus we zitten nu wel heel erg in de wind. Maar dat kan vast wel opgelost worden”, zegt Cornelis Niemantsverdriet.

Het nieuwe bankje is één van acht leugenbankjes op Goeree-Overflakkee. Het is een initiatief van de Rabobank Het Haringvliet, in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee. Het bankje werd onthuld door wethouder Arend-Jan van der Vlugt en Jan de Waard van de Rabobank Het Haringvliet. Het oude bankje, dat om de hoek staat van het oude bankje, stond er al minstens twintig jaar. “Waarschijnlijk nog langer, maar ik weet het niet meer precies”, zegt Kees den Eerzamen, een van de vaste gasten.

LEES OOK: Welk beeld komt er bij de Kaai van Oude-Tonge?

Het bankje heeft een speciaal dakje gekregen dat eruit ziet als de pet van een stuurhut om het nog meer bij de Vissersgemeenschap van Stellendam en de Visafslag te laten passen. Het nieuwe leugenbankje is te vinden naast Habraken Vis.

Reacties