Nieuw leugenbankje vissersgemeenschap

Foto: Sam Fish

Woensdag 18 mei wordt het achtste Rabo-bankje bij de visafslag in Stellendam officieel door wethouder Van der Vlugt, Erik de Jong van United Fish Auctions, Jan de Waard van Rabobank Het Haringvliet en de dagelijks gebruikers in gebruik genomen.

Dankzij een gift van de Rabobank hebben de vissersgemeenschap en bewoners een nieuw leugenbankje gekregen. Dé plek waar je sterke verhalen kunt horen en mag vertellen.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een gift ontvangen van Rabobank Het Haringvliet. Met dit geld werden al eerder op diverse locaties in de gemeente een zogenaamd Rabo-bankje geplaatst. Op de meeste locaties een picknickbank, maar bij de visafslag een nieuw leugenbankje dat het oude vervangt.

LEES OOK: Woning toekomstbestendig met blijverslening

Toen Rabobank ledenraadslid Caroline Melissant van INZee Communicatie uit Goedereede dit hoorde bracht ze het idee in om het oude bankje van enkele tientallen jaren oud te vervangen voor een mooie nieuwe. “Het leugenbankje is een belangrijke sociale ontmoetingsplek op de haven waar dagelijks veel oud vissers en buurtbewoners samenkomen voor een praatje”, beargumenteerde zij.

Rabobank Het Haringvliet en de gemeente Goeree-Overflakkee omarmden het idee en brachten het ten uitvoer. Arie van Wijk van Van Wijk Installaties & Constructies ontwierp een bankje van herkenbare materialen die ook aan boord van de vissersschepen worden gebruikt. Het bankje is gemaakt van hardhouten dekdelen en onderdelen van een SumWing vistuig. IJtama verving het naambordje waarop ’t is echt waer’ staat voor een nieuwe, passend bij het ontwerp van Van Wijk. Jaap Tanis van Zeevisbedrijf C. Tanis en Zn. bracht de gebruikers hoogstpersoonlijk op de hoogte.

Het nieuwe leugenbankje is mede mogelijk gemaakt dankzij Rabobank Het Haringvliet en projectgroep Verbreding Visserij van de gemeente Goeree-Overflakkee. Vanuit deze projectgroep is ook het succesvolle culinaire en culturele evenement De Week van de Goereese Vis opgestart, wat dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd van 2 tot en met 10 september 2016.

Reacties