Woning toekomstbestendig met Blijverslening

Foto: Hbieser, Pixabay

Gemeente Goeree-Overflakkee is de eerste gemeente in Zuid-Holland die een Blijverslening aanbiedt.

De Blijverslening is bedoeld voor woningeigenaren met een zorgvraag waarbij een aanpassing van de woning nodig is of die hun woning levensloopbestendig willen maken. Met deze regeling kunnen inwoners tegen gunstige voorwaarden diverse levensloopbestendige aanpassingen in hun woning financieren, waardoor ze langer zelfstandig in hun woning kunnen blijven wonen.

Het aantal ouderen in Nederland neemt de komende jaren snel toe. Om de woningvoorraad te laten aansluiten bij de ouder wordende bevolking, zijn meer levensloopbestendige en daarmee toekomstbestendige woningen nodig. Veel ouderen die langer in hun eigen woning willen blijven wonen en daarvoor het huis willen aanpassen, kunnen daarvoor geen geld lenen bij de bank. Met de Blijverslening biedt de gemeente Goeree-Overflakkee haar inwoners de mogelijkheid om tegen een gunstige rente en voorwaarden aanpassingen aan de woning te financieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van de badkamer, het aanleggen van een slaapkamer op de begane grond, het weghalen van drempels of het plaatsen van een extra trapleuning.

LEES OOK: Drie dagen feest tijdens Havendag

Twee varianten
De Blijverslening kent twee varianten; de consumptieve en de hypothecaire Blijverslening. De consumptieve Blijverslening is een lening die is bedoeld voor de kleinere aanpassingen in de woning en is minimaal 2.500 euro en maximaal 10.000 euro. De hypothecaire Blijverslening is een lening die is bedoeld voor de grotere aanpassingen in de woning en is minimaal 10.001 euro en maximaal 50.000 euro.

Meer informatie
Meer informatie over de Blijverslening, het aanvragen van de lening en de voorwaarden is te vinden opĀ www.snv.nl/blijverslening.

Reacties