Dit is het RAD Afvalnieuws van april 2023

Foto: RAD

Aan het einde van elke maand komt afvalverwerkingsbedrijf RAD met het Afvalnieuws. En dit is het Afvalnieuws van april 2023.

Door Sam Fish

Het scheiden van afval is een belangrijk onderwerp binnen de RAD. Maar het grootste probleem wordt nog altijd gevormd door het PMD. Nog heel vaak worden er dingen bij het PMD-afval gegooid, dat er eigenlijk niet tussen hoort. En dus legt de RAD het nog even uit.

Rommelmarktspullen 

Koningsdag staat voor de deur en dat is dé dag in het jaar om al je rommelmarktspullen te verkopen. Door je ongebruikte spullen te verkopen verdien je niet alleen een leuk zakcentje. Je ruimt ook je huis lekker op en je geeft spullen een tweede leven. Zo draag je bij aan een beter milieu én maak je anderen blij. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je niet al je spullen weet te verkopen tijdens de vrijmarkt. Dan kun je natuurlijk besluiten alles op zolder te zetten en het volgend jaar nog eens te proberen. Maar je kunt het ook naar de milieustraat brengen. Daar wordt het ingenomen door mensen die de spullen alsnog een tweede leven kunnen geven.

Apparaten kunnen misschien gebruikt worden voor hun onderdelen. En andere spullen kunnen na een kleine opknapbeurt misschien wel de tweedehandswinkel in. Hoe dan ook een win-win situatie dus.

PMD-container Ooltgensplaat

Een kleine verandering in de huisvesting van de drie PMD-containers in Ooltgensplaat. Deze stonden tot voor kort bij de PLUS in het dorp. Ze zijn echter met spoed, in overleg met de gemeente, verhuisd naar een nieuwe locatie. De containers zijn nu te vinden op het parkeerterrein aan de Dorpsweg/Spuidijk. De containers waren de afgelopen tijd meerdere keren het doelwit van brandstichting. Met de verhuizing wil de gemeente dat het pand van de supermarkt weer wat veiliger wordt.

Wijzigingen feestdagen 

Op donderdag 27 april is het Koningsdag. Maar ook in mei zijn er wat feestdagen. Zo is het op donderdag 18 mei Hemelvaartsdag en op maandag 29 mei is het Pinksteren. Op deze dagen zijn de milieustraten op het eiland gesloten. Maar dat is niet het enige wat er anders is de komende maand. Door deze feestdagen zijn er ook wat veranderingen voor de inzameling van het afval. De wijzigingen vind je in de afbeeldingen onderaan dit bericht.

wijziging afvalinzameling hemelvaartsdag wijziging afvalinzameling pinksteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen