Aandacht voor twee verkeerscampagnes op GO

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

In maart en april wordt extra aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid op Goeree-Overflakkee.

Allereerst is er aandacht voor de landelijke ‘Rij MONO’-campagne. MONO rijden is ongestoord – zonder afleiding van je mobiele telefoon – onderweg zijn. Op de fiets en in de auto. Met de campagne geeft de gemeente tips om afleiding door je telefoon te voorkomen. Ze maken inwoners zo bewust van de risico’s. Lees meer op www.komveiligthuis.nl/mono.

Maximaal 2 naast elkaar

Naast de MONO-campagne wordt ook aandacht gevraagd voor ‘Maximaal 2 naast elkaar’. Het is namelijk verboden om met meer dan twee naast elkaar te fietsen. Het kan een bekeuring tot wel 119 euro opleveren. Daarnaast is het ook gevaarlijk. Wanneer je met z’n drieën bijvoorbeeld naar school of naar de sportclub fietst, is het wel zo gezellig naast elkaar te fietsen. Maar veilig is het absoluut niet. Fietssturen kunnen makkelijk in elkaar haken met valpartijen tot gevolg.

Ook worden tegenliggers en achteropkomend verkeer gehinderd. Het levert irritaties op en wanneer een andere weggebruiker toch gaat inhalen kunnen er schrikreacties ontstaan. Wanneer gemotoriseerd verkeer gaat inhalen kan de buitenste fietser geraakt worden met alle gevolgen van dien. Soms is het ook niet veilig om met twee naast elkaar te fietsen en is het verstandiger om even achter elkaar te gaan fietsen.

Borden

Met borden langs de wegen worden fietsers aan deze regel herinnerd. Zo kan iedereen samenwerken aan de doelstelling van 0 verkeersslachtoffers in het verkeer.

Overigens geldt ‘maximaal 2 naast elkaar’ alleen voor fietsers. Brom-, snor- en motorfietsers mogen niet naast elkaar rijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen